van der Horst

Eerste Hankook Qualifying Trophy voor DDK Mega en Aurélien Comte

Aurélien Comte - #517 DDK Mega
Aurélien Comte - #517 DDK Mega
Met een rondetijd van 2:55.759 heeft Aurélien Comte (#517 DDK Mega) zich voor de eerste keer verzekerd van de Hankook Qualifying Trophy, in het kader van het Franco Fun Festival op het Circuit de Spa-Francorchamps. Samen met zijn teamgenoten Pierre-Yves Corthals en Claude Pirson wordt de Franse gewezen WTCR-rijder dus een van de favorieten voor de overwinning op zondag. Na het kwalificatiespel kwam de beste startpositie terecht bij de #415 Clubsport Racing van Matisse Lismont en Antoine Morlet.
  • St. Paul
Niet voor het eerst zouden twee factoren cruciaal blijken in de strijd voor de polepositie in Francorchamps: enerzijds het slipstreameffect op de lange rechte stukken van de eerste en derde sector, anderzijds de limieten van het circuit die onherroepelijk voor de annulering van de rondetijd kunnen zorgen.
 
Zoals vaak bleek Lorenzo Donniacuo (#280 Milo Socardenne) een specialist van de kwalificatie op het mooiste circuit ter wereld, maar ditmaal werd hij nipt geklopt door de Fransman Aurélien Comte (#517 DDK Mega). “We hadden al een paar snelle rondetijden geklokt maar die werden geschrapt”, doet de DDK-rijder zijn verhaal. “In de slotfase vond ik gelukkig nog een vrije ronde met een degelijke slipstream. Het bleek voldoende!”
 
In de Fun-categorie, voor teams zonder Top Gun-rijder, was de snelste rondetijd verrassend voor de #497 GDL Gialla van Brian Lavio en Gonzalo Diaz, ook omdat andere favorieten plaatsen verloren door het overschrijden van de track limits. Net buiten de top 10 vonden we de polesitter in Pure (rijders met voornamelijk Fun Cup-ervaring), de #487 AC Motorsport van Raphael Bolle Debal, Benoit Arnaudet en Jean-Luc Vandormael.
 
In een veld van bijna 120 racekevers kwam de snelste Biplace op een opmerkelijke 23ste plaats algemeen terecht. Philippe Denis, Quentin Denis, Gautier Engisch, Stéphane Lémeret en Philippe Reynens (#365 Car-Pass LRE by Comtoyou) bewezen eens te meer dat zij, na twee overwinningen in twee races, de favorieten zijn voor een nieuwe titel.
 
Snelheid over een ronde is één zaak, acht uur lang racen in Spa-Francorchamps een heel andere! Onvoorspelbaarheid wordt met andere woorden het sleutelwoord voor een confrontatie die morgen van start gaat om 9.45u...

Fun Cup press  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons