van der Horst

BMW Clubsport Trophy: Eerste wedstrijd, eerste podium voor Pedro Bonnet

Pedro Bonnet - BMW 325i
Pedro Bonnet - BMW 325i
Pedro Bonnet is erin geslaagd om tijdens zijn eerste wedstrijd op circuit, samen met Robert Matot, de tweede plaats weg te kapen in de BMW Clubsport Trophy binnen de Belgian Gentlemen Drivers Club. Van rallycross op Belgisch en Europees niveau de overstap maken naar circuit is geen sinecure. Maar zoals zijn voorgangers Michaël De Keersmaecker en Guino Kenis het reeds met succes deden, is nu ook Pedro Bonnet goed op weg om in hun voetsporen te treden.
Pedro Bonnet - BMW 325i
Pedro Bonnet - BMW 325i
Pedro Bonnet: “Ik was een beetje uitgekeken op rallycross en zocht een andere uitdaging. Ik zie de BMW Clubsport Trophy als een tussenstap om ervaring op te doen op circuit. Het is wel een gigantisch verschil met rallycross, waarin je in enkele minuten alles moet geven en geen meter mag laten liggen. Ook de onderlinge strijd is totaal anders en in rallycross is er veel wagencontact. Circuit is een stuk braver, je moet het materiaal sparen en meer beredeneerd gaan rijden. In rallycross mag je niet afwachten om een aanval te plaatsen. Op circuit en zeker in endurance daarentegen moet je meer discipline aan de dag leggen en de zaken samen met de pitcrew tactisch aanpakken. In rallycross komt er ook veel meer stress aan te pas en de wagens zien danig af dat er tussen de reeksen door constant moet gesleuteld woorden. Circuit rijden is meer relax en als de tweede piloot in de wagen zit kan je lekker ontspannen en wordt het werk opgevangen door de crew”.
“Ik ben zeer tevreden met de gang van zaken. We werden tweede en we moesten alleen de duimen leggen tegen de zeer ervaren Guino Kenis en Kristof De Neef. Het wordt één groot leerjaar met het zoeken naar een ideale afstelling gezien de BMW naar mijn zin een beetje teveel onderstuurd is. Verder moet ik nog de circuits zoals Dijon, Mettet en Zandvoort ontdekken, terwijl ik ook op Circuit Zolder nog maar één testsessie achter de rug heb. Ik heb uiteraard veel te danken aan Guino Kenis die me net als in rallycross goed begeleidt”.

Ondanks de goede uitslag en de prima uitgangspositie in het kampioenschap heeft de Immobiliare-piloot nog een lange weg te gaan.

Pedro Bonnet - BMW 325i
Pedro Bonnet - BMW 325i
“Daar ben ik me terdege van bewust en ik wil progressie maken alvorens in een snelle GT of een Proto te kruipen. Het is ook met dat idee in het achterhoofd dat ik bewust koos voor de BMW Clubsport Trophy. Het is een goede basis om alles binnen het wereldje van circuit rijden te ontdekken en te snappen. En ondanks dat de wagens binnen de BMW Clubsport Trophy niet de snelste zijn van het peloton, wordt er wel heel professioneel gewerkt. Je wordt goed begeleid over de radio en ik moet Jan Horemans bij deze feliciteren met de manier waarop ze werken. Frisse wagen, een goede ontvangst en dito hospitality zijn belangrijk”.
“Of ik ooit nog terug keer richting rallycross weet ik niet. Ik mis in ieder geval wel de adrenalinestoot die ik minder ervaar op circuit. Misschien komt dit wel later als ik een stap hoger mik richting GT. Naast de BMW Clubsport Trophy in de BGDC zijn we intern reeds bezig om de 24 Hours of Zolder aan ons programma toe te voegen en ik start ook in de Sezoensrally met een Historic BMW 2002 tii van G&A Racing”, besluit een tevreden Pedro Bonnet.

Pedro Bonnet Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 11 april 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons