van der Horst

Eindelijk, BMW toont BMW M4 GT4! (+ Foto's en video)

BMW M4 GT4
BMW M4 GT4
De wagen is een hele tijd in ontwikkeling geweest, maar aan de vooravond van de 24 Uren van de Nürburgring heeft BMW het doek gehaald van zijn uitdager in lijn met de GT4-reglementen. De BMW M4 GT4 is de eerste officiële GT4-wagen van het Duitse merk en zal tevens ingezet worden als media-wagen in de 24 Uren van de Nürburgring dit weekend. De wagen moet vanaf volgend jaar zijn eerste optreden maken in de handen van klantenteams en wisselt voor 169000 euro (ex. BTW) van eigenaar.
BMW M4 GT4
BMW M4 GT4
Het is BMW Motorsport dat de bolide ontwikkelde en daarbij beroep deed op Dirk Adorf. De bolide volgt daarmee eenzelfde lijn als de BMW M235i Racing Cup, een wagen die de motorsportafdeling van BMW al geruime tijd niet meer produceert, met het oog op de introductie van de BMW M4 GT4. De wagen wordt aangedreven door een drie liter zescylinder die 431 paarden levert en zal dit weekend aan het werk te zien zijn op de Norschleife. Qua rijders koos BMW om Dirk Adorf te koppelen aan Junior-rijder Ricky Collard en de Britse journalist Jethro Bovingdon (vandaar de term "media-wagen" eerder in de tekst).

Stuur BMW M4 GT4
Stuur BMW M4 GT4
Met de deelname aan de 24H van de Nürburgring is de BMW M4 GT4 niet aan zijn proefstuk toe. Eerder dit jaar betwistte een ontwikkelingsversie van de bolide reeds de 24H van Dubai, in de handen van Dirk Adorf, Jörg Müller en Ricky Collard. Die deelname was enigszins onverwacht, gezien de M4 nog in ontwikkeling werd geacht. Toch eindigde hij bij zijn racedebuut op een 25e plaats algemeen, vijfde in de klasse. Voor de duidelijkheid: de bolide staat los van de GT4-specificatie BMW M4 ontwikkeld door Ekris Motorsport. Tot slot, net zoals de recent voorgestelde Audi R8 LMS GT4, kunnen we de BMW M4 GT4 aan het werk zien in verschillende GT4-kampioenschappen wereldwijd alsook de VLN, de 24H Series van Creventic en het Belcar Endurance Championship en de daarin opgenomen 24 Hours of Zolder.
 



Foto's: BMW AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT4 op donderdag 25 mei 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons