van der Horst

Felipe Nasr stapt in bij Villorba Corse

Felipe Nasr - Cetilar Villorba Corse Dallara P217
Felipe Nasr - Cetilar Villorba Corse Dallara P217
Door een rugblessure kan Andrea Belicchi niet verder deelnemen aan de resterende manches van het ELMS seizoen. Zijn plaats op de Cetilar Villorba Corse Dallara P217 wordt ingenomen door Felipe Nasr. Giorgio Sernagiotto en Roberto Lacorte zijn de twee overige rijders van het team.
Naast de ELMS zal Felipe Nasr ook uitkomen voor Villorba Corse in de 24 Heures du Mans. Nasr is tevens actief in het WeatherTech SportsCar Championship waar hij een Cadillac DPi-V.R van het Whelen Engineering Racing betuurt. Nasr kon de Dallara al aan de tand voelen tijdens een testsessie op de omloop van Paul Ricard.

Felipe Nasr - Sauber F1 Team
Felipe Nasr - Sauber F1 Team
Na een goed seizoen in de GP2 in 2014, waar hij derde eindigde in de eindrangschikking met drie zeges, maakte Nasr de overstap naar de Formule 1. Hij zou twee jaren rijden voor het Sauber F1 team met een vijfde plaats als beste resultaat. In 2015 behaalde hij 27 punten en eindigde als dertiende in de eindstand, een jaar later moest hij het stellen met slechts twee punten en verloor hij zijn stoeltje voor 2017 aan Pascal Wehrlein.

Foto's: Cetilar Villorba Corse & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op vrijdag 27 april 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons