van der Horst

ELMS ook in 2017 naar Spa-Francorchamps

Start ELMS Red Bull Ring
Start ELMS Red Bull Ring
Na de vrije trainingsessie op vrijdag riepen Gérard Neveu (CEO ELMS) en Nathalie Maillet (Directrice Circuit Francorchamps) de pers samen om de ELMS-kalender voor 2017 uit de doeken te doen. In deze economisch moeilijke tijden werd er gekozen voor stabiliteit, dat wil zeggen opnieuw zes races, zelfde sportief reglement en een verdere samenwerking met Renault Sport. Het goede nieuws is dat Spa ook in 2017 wordt bezocht en dat in het weekend van 23 en 24 september. De grootste wijzigingen zijn dat de Imola moet plaatsmaken voor Monza en dat Portimao overneemt van Estoril.
  • Prospeed Competition
Nathalie Maillet
Nathalie Maillet
De kalender 2017 van de ELMS telt opnieuw zes wedstrijden. Eerst is er wel een pre-season test en net als voor het WEC gaat die volgend jaar door op het circuit van Monza. Die testsessie staat gepland op 28 en 29 maart, dus slechts enkele dagen na de WEC-test aldaar. De openingswedstrijd vindt dan plaats op Silverstone en dat samen met de WEC-wedstrijd. Vervolgens gaat het richting Monza. In juni staat er geen wedstrijd gepland om de teams toe te laten deel te nemen aan de 24 uren van Le Mans. Daarna volgen nog de Red Bull Ring, Le Castellet, Francorchamps en het seizoen wordt afgesloten in Portimao.

OOk in 2017 ELMS op Spa
OOk in 2017 ELMS op Spa
Net als dit jaar blijven de drie klasses, LMP2, LMP3 en GTE behouden. Wel gaat men in de LMP2 klasse een mix krijgen van de huidige modellen en de LMP2 wagens naar het nieuwe reglement dat volgend jaar van kracht wordt. Om ook de rijders met een oude LMP2 wagen in de kijker te zetten zullen er twee klassementen opgemaakt worden; een voor de nieuwe en een voor de oude bolides. Ook het randprogramma blijft hetzelfde, Renault Sport zal met de Eurocup Formule Renault 2.0 en de Renault Sport Trophy de nevenraces verzorgen. Ook de Michelin GT3 Le Mans Cup blijft opgenomen in het programma ondanks dat de serie dit jaar niet het verhoopte succes kende. Om praktische redenen bij de indeling van de pitgarages zal het maximaal aantal toegelaten wagens in de ELMS tot 40 beperkt worden.

Kalender ELMS 2017:

28-29 maart: ELMS Pre season test at Monza
14-15 april: Silverstone
12-14 mei: Monza
21-23 juli: Red Bull Ring
25-27 augustus: Le Castellet
22-24 september: Spa-Francorchamps
20-22 oktober: Portimao

Foto's: ELMS & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op vrijdag 23 september 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons