van der Horst

4H Silverstone: 45 wagens op deelnemerslijst (update)

Murphy Prototypes - Oreca 03-Nissan #18
Murphy Prototypes - Oreca 03-Nissan #18
Over goed twee weken verschijnen er maar liefst 45 wagens aan de start van de 4H of Silverstone, de seizoensopener van de European Le Mans Series. Blikvanger is het 15-koppige LMP2-veld dat voor de algemene zege zal strijden. Onroak Automotive is uiteraard de te kloppen constructeur met 27 wagens in koers.
Net als de Blancpain GT Series verkeert de ELMS in bloedvorm. De topklasse (LMP2) oogt met 15 wagens bijzonder sterk. SMP Racing besloot nog een tweede BR01-Nissan in te schrijven voor Mitch Evans, Antonio Giovinazzi en Sean Galael. LMP3 is een monstersucces, doch heeft spijtig genoeg de allures van een monocup, Ligier neemt namelijk maar liefst 19 van de 20 wagens voor zijn rekening. Murphy Prototypes zet in afwachting van de AVE-Riley AR2 LMP3 voorlopig als enige een Ginetta LMP3 in. Bert Longin zal in Silverstone overigens zijn LMP3-debuut maken aan boord van de Ligier JSP3 ingezet door Race Performance.

De GTE-klasse telt slechts 9 deelnemers, met vijf Ferrari’s, twee Porsches (Proton Competition) en twee Aston Martin's. De aangepaste Morgan Nissan van de invalide Frédéric Sausset, die in Le Mans Garage 56 zal innemen, verschijnt ook aan de start. De 4H of Silverstone wordt op de zaterdag verreden in het voorprogramma van het FIA WEC.

--- DEELNEMERSLIJST ELMS 4H SILVERSTONE ---

UPDATE 20u20: In tegenstelling tot onze eerder berichtgeving en de aan ons verschafte deelnemerslijst, zal onze landgenoot Marc Goossens niet deelnemen aan boord van een Oreca 03R van het Ierse Murphy Prototypes. Goossens komt dat weekend immers al in actie in de straten van Long Beach in het kader van het IMSA WheatherTech Sportscar Championship.

Foto: ELMSDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op vrijdag 1 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons