van der Horst

Emil Frey geeft F-type GT3 nog niet op

Emil Frey Racing - Jaguar G3
Emil Frey Racing - Jaguar G3
Vorig jaar bevestigde Emil Frey-teambaas Lorenz Frey in de marge van de 24 Hours of Spa aan Autosport.be dat het team werkt aan een GT3-versie van de Jaguar F-Type. De wagen is niet naar de prullenbak verwezen, maar de ontwikkeling steekt momenteel in de koelkast wegens andere prioriteiten bij Jaguar. De Zwitser wil evenwel het programma nog niet afschrijven, maar knoopte er in één adem aan vast dat steun van een constructeur onontbeerlijk is.
  • LTF
Emil Frey Racing - Emil Frey Jaguar G3
Emil Frey Racing - Emil Frey Jaguar G3
"We dromen er nog steeds van om de Jaguar F-Type GT3 te ontwikkelen, maar helaas is dat niet gelukt voor dit seizoen", vertelde Frey aan Autosport.be in de paddock te Paul Ricard. "We willen nog altijd de F-Type, maar de focus ligt momenteel volledig op de XK. Jaguar richt zich op dit ogenlik op elektrische wagens en de Formule E, dus we moeten een manier zoeken om het toch nog te laten doorgaan."

Die plannen zullen zich evenwel niet zomaar ontvouwen, want Frey zei dat de ruggesteun van een constructeur een vereiste was. "GT3 bevindt zich op een geheel ander niveau dan een aantal jaren geleden. De dag van vandaag vinden we quasi geen privé-tuners meer terug. Er ligt zoveel werk op de plank om een competitieve GT3 te bouwen de dag van vandaag. Zonder de steun van een constructeur, vanwege alle technische vereisten, data en financiële eisen, is het simpelweg niet meer mogelijk om dat te bolwerken als privé-team."

Emil Frey Racing - Emil Frey Jaguar G3
Emil Frey Racing - Emil Frey Jaguar G3
Ondanks de tegenslag m.b.t. de F-Type GT3, bouwt het Zwitserse team wel gestaag aan zijn programma in de Blancpain GT Series. Vorig jaar zagen we bij de 24 Hours of Spa al een tweede XK en dit seizoen zullen de wagens met nationale homologatie een volledig seizoen in de Blancpain GT Series Endurance Cup afwerken. "De wagen in Spa vorig jaar had heel wat nieuwe ontwikkelingen", zei Frey. "Beide wagens zitten nu evenwel op hetzelfde niveau."

De kans bestaat dat Lorenz Frey dit seizoen bij enkele wedstrijden aan de kant blijft, om zich te richten op het runnen van het team. Landgenoot Philipp Frommenwiler zou hem in dat geval vervangen. Het team wil volgend jaar ook deelnemen aan de Blancpain GT Series Sprint Cup en om zich daarop voor te bereiden, kan het zijn dat we de troepen van Frey reeds dit seizoen aan de start zien van enkele Sprint Cup-races.

Foto's: Martijn Wouters & Arne Simons



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons