van der Horst

Emil Frey overweegt F-Type GT3

Emil Frey Racing - Emil Frey Jaguar G3
Emil Frey Racing - Emil Frey Jaguar G3
Ondanks het feit dat Emil Frey Racing dit weekend voor het eerst een tweede exemplaar van de zelf-ontwikkelde Jaguar G3 aan de start brengt, bekijkt het momenteel actief de mogelijkheid om samen met de Britse constructeur een F-Type GT3 te ontwikkelen. Teambaas en rijder Lorenz Frey bevestigde tegenover Autosport.be dat de Zwitserse equipe in overleg is met Jaguar met betrekking tot ontwikkeling van de F-Type, al staat het licht voor het nieuwe project vooralsnog niet op groen.
Emil Frey Racing - Jaguar XKR G3
Emil Frey Racing - Jaguar XKR G3
Er is natuurlijk al langer sprake van een Jaguar F-Type GT3 project, al leek dat begin vorig jaar opgeborgen te zijn. Jaguar kondigde recent zijn Formule E programma aan, maar dat zou volgens Frey geen GT3 programma uitsluiten. "Er zijn gesprekken met Jaguar, maar we zijn natuurlijk nog steeds een privé team," verklaarde Frey. "We zijn aan het pushen om de volgende stap te nemen met de F-Type. Onze huidige wagen is gebasseerd op de XK, maar we willen zo snel mogelijk overstappen. Of en wanneer dat zal gebeuren hangt af van Jaguar."

Emil Frey Racing - Jaguar XKR G3
Emil Frey Racing - Jaguar XKR G3
De tweede Jaguar G3 die dit weekend aan de start wordt gebracht voor titelverdediger Markus Palttala, Christian Klien en Jonathan Hirschi is niet identiek aan het exemplaar #14, waarmee het team al jaren in actie komt. Uiterlijk is er weliswaar geen verschil waar te nemen en ook de motor is gelijk, maar er werden heel wat kleine verbeteringen aangebracht onder de carroserie om het onderhoud en de betrouwbaarheid te verbeteren. De nieuwe bolide werkte slechts 1 testdag af in Paul Ricard eerder deze maand, gevolgd door een korte BoP test voor SRO de volgende dag.

Emil Frey Racing is overigens nog steeds betrokken bij de ontwikkeling van de Lexus RC-F GT3, die volgend jaar dan eindelijk op de markt zou moeten komen."Het zijn twee totaal verschillende projecten," ging Frey verder. "Wij runnen de wagen gewoon op het circuit en geven onze feedback door aan TMG in Japan. Al de kennis uit Europa, Japan en Amerika zal worden samengelegd om uiteindelijk een nieuwe wagen op te bouwen die op de markt zal komen volgend jaar." 

Foto's: Martijn Wouters & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT3 op vrijdag 29 juli 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons