van der Horst

Emil Frey Racing naar GT World Challenge Europe met drie Lamborghini's

Start 2020 GT World Challenge Europe Sprint Cup Barcelona
Start 2020 GT World Challenge Europe Sprint Cup Barcelona
Emil Frey Racing neemt deel aan de GT World Challenge Europe met drie Lamborghini's. De nummers 114 en 163 zullen meerijden in de Pro-klasse. De derde wagen, #14, rijdt mee in de Silver categorie met het Zwitserse trio Ricardo Feller, Alex Fontana en Rolf Ineichen.
  • STX Motorhomes
Na een succesvol 2020 in de GT World Challenge Europe, zal Emil Frey Racing dit jaar dus opnieuw deelnemen aan het kampioenschap. Echter, dit jaar breidt het team uit met een derde Lamborghini Huracán GT3 EVO.

Albert Costa en Norbert Siedler zitten aan het stuur van de #163 Lamborghini tijdens de Sprint- en Endurance-races. Lamborghini-fabrieksrijder Giacomo Altoè zal het team tijdens Endurance-weekenden ondersteunen. De #14 Lamborghini zal bestuurd worden door Ricardo Feller in zowel Sprint- als Endurance-races. Het #14 team krijgt steun van Alex Fontana en Rolf Ineichen. Ineichen is een ervaren Lamborghini-rijder en zal Feller en Fontana ondersteunen tijdens de Endurance-races.

Het nieuwste lid van de familie wordt de #114 Lamborghini, in handen van drie nieuwe racers bij het team. Jack Aitken, reservecoureur van het Williams Formule 1-team, zal de Sprint- en Endurance-races rijden. Aan zijn zijde staat de Fin Konsta Lappalainen en Fransman Arthur Rougier.

Daarnaast beïnvloedt een Esports-competitie van de GTWCHEU 2021 het puntensysteem. De GT World Challenge Europe van dit jaar zal wederom uit tien raceweekenden bestaan. Vijf daarvan zijn Endurance-evenementen, terwijl de andere vijf sprintevenementen zijn. Fanatec was al een officiële partner in de 2020 SRO E-Sport GT Series. Dit jaar krijgt Fanatec echter een nieuwe rol, waarin de echte en virtuele wereld van de motorsport samenkomen tijdens de vijf Endurance-weekenden. Elk team kiest een rijder voor zowel de categorie Zilver als de categorie Pro. Zij zullen het team vertegenwoordigen tijdens een virtuele race, waar punten voor het kampioenschap van de teams op het spel staan.

Het seizoen begint op 25 en 26 maart met officiële tests in Le Castellet, Frankrijk. De eerste van de tien raceweekends vindt plaats in Monza, Italië van 16 tot 18 april. Gezien de huidige situatie zal de race waarschijnlijk plaatsvinden zonder  publiek.

Foto: Emil Frey RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in GT World Challenge Europe op maandag 8 maart 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons