van der Horst

Emilia Romagna GP: Valtteri Bottas opnieuw snelste in tweede vrije training

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Valtteri Bottas (Mercedes) was opnieuw snelste in de tweede vrije training in Imola voor de tweede Grote Prijs van het Formule 1-seizoen. Lewis Hamilton (Mercedes) en Pierre Gasly (AlphaTauri) vervolledigden de top drie. Met nog iets meer dan vier minuten op de klok, verloor Charles Leclerc de controle over zijn Ferrari en belandde hij in de muur bij Rivazza 2. De rode vlag werd gezwaaid en beëindigde de sessie.
  • Prospeed Competition
Pierre Gasly - AlphaTauri AT02
Pierre Gasly - AlphaTauri AT02
Bottas is sterk begonnen aan het raceweekend op Italiaanse bodem. De Fin was opnieuw snelste met 1:15.551 op een medium-bandenset. Lewis Hamilton strandde op amper 0.010 seconden achter zijn teamgenoot, maar wel op de soft-banden. Pierre Gasly (+0078) zette een erg goede tijd neer voor zijn Italiaanse outfit. Ferrari-duo Carlos Sainz (+0.283) en Charles Leclerc (+0.820) werden respectievelijk vierde en vijfde. Sergio Perez (Red Bull Racing), Yuki Tsunoda (AlphaTauri), Lando Norris (McLaren), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) en Lance Stroll (Aston Martin) vervolledigden de top tien.

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Voor Max Verstappen (Red Bull Racing) was deze tweede vrije training geen succes. De Nederlander zijn aandrijfas brak met nog vijftig minuten te gaan en dat betekende het einde van de dag voor de titel-mededinger. Leclerc had moeite met zijn bolide op de weg te houden en dat zorgde uiteindelijk voor een abrupt einde van zijn sessie in Rivazza 2 in de laatste vier minuten. De jonge Monegask had 'oversteer' komend uit Rivazza 1 en kon zijn wagen niet meer stabiel krijgen voor de voorlaatste bocht van het circuit en eindigde in de muur. Zo werd de tweede vrije training vroegtijdig gestopt.

De volledige resultaten vindt u hier.

Morgen begint de derde vrije training een uur vroeger - wegens de uitvaartsplechtigheid van Prince Philip in het Verenigd Koninkrijk - om elf uur.

Foto's: Georges De Coster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons