van der Horst

Endurance kortnieuws: nieuwe kleurenschema's in beeld gebracht

RJN Nissan GTR Nismo GT3
RJN Nissan GTR Nismo GT3
Op deze vrijdag 22 maart presenteerden een aantal teams hun kleurenschema’s voor komend seizoen en daarbij vielen er tevens enkele interessante nieuwsfeiten te rapen. Zowel Nissan, Strakka Racing, Alpine als Phoenix Racing hadden vandaag iets te vertellen. Autosport.be zet voor u alle feiten en bijhorende foto’s even op een rij.
RJN Nissan GTR Nismo GT3
RJN Nissan GTR Nismo GT3
Beginnen doen we met Nissan, een constructeur die zo zijn eigen kijk heeft op de autosport. Zoals u reeds eerder uitgebreid op autosport.be kon lezen zullen de verschillende laureaten van de Nissan GT Academy (waaronder landgenoot Wolfgang Reip) dit jaar zowel uitkomen in de Blancpain Endurance Series als de FIA GT Series. De Japanse constructeur kondigde vandaag een samenwerking aan met de videosite ‘Youtube’. Naast het feit dat u voortaan het reilen en zeilen van de Nismo atleten uitgebreid zal kunnen volgen op ‘Nismo TV’, zal ook een van de wagens vanaf heden in de Youtube kleuren getooid worden.
 
Strakka Racing - HPD ARX-03c
Strakka Racing - HPD ARX-03c
Strakka Racing is, naast Rebellion Racing, dit seizoen het enige privé LMP1-team dat zich heeft ingeschreven voor het FIA WEC. Daarvoor beschikt de Britse equipe over het meest actuele HPD strijdwapen dat als codenaam het achtervoegsel ARX-03c meekrijgt. Na de wit-blauw en later grijs-blauw combinatie van vorig seizoen, keert het team dit jaar terug naar het vertrouwde zwart-blauw.


Signatech Alpine LMP2
Signatech Alpine LMP2
Na een een klein tipje van de sluier te hebben gelicht bij de voorstelling van hun terugkeer naar Le Mans, haalde Alpine vandaag het doek volledig van het herdoopte Oreca chassis. De kleuren liggen vanzelfsprekend in de lijn der verwachtingen en de fel oranje-blauwe LMP2 zal dan ook goed opvallen op de piste. Daarnaast werd ook bekendgemaakt dat Tristan Gommendy de teamgenoot zal zijn van ELMS-rijders Nelson Panciatici en Pierre Ragues tijdens de 24 uren van Le Mans. De Fransman won in 2002 nog de Macau Formule 3 Cup.
 
Phoenix Racing - Audi R8  LMS ultra
Phoenix Racing - Audi R8 LMS ultra
Tot slot kwam er ook nog wat nieuws uit Duitsland, waar ondanks de annulatie van de eerste VLN-wedstrijd vandaag  toch het raceprogramma van de gebroeders Stuck werd voorgesteld. De zonen van Hans-Joachim Stuck richten hun pijlen dit seizoen weer op de 24 uren van de Nürburgring, maar niet meer met Aston Martin. Samen met Frank Stippler en Michael Ammermüller zullen Ferdinand en Johannes uitkomen voor Phoenix Racing op een Audi R8 LMS ultra GT3.

Foto's: Nissan, Strakka Racing, Alpine-Renault/DPPI & Phoenix/Berzerkdesign



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 22 maart 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons