van der Horst

Nissan GTR Nismo GT3 ook aan de start in FIA GT Series - Wolfgang Reip in BES

Nissan GTR Nismo GT3 2013 spec.
Nissan GTR Nismo GT3 2013 spec.
Na een jaar de GT-scène wat minder aandacht te hebben gegeven, zet Nissan dit seizoen weer volop in op de GTR Nismo GT3. Naar aanleiding van de aankondiging dat het Japanse merk op termijn met een volledig elektrische wagen wil terugkeren naar de LMP1-klasse, werd ook de rest van het motorsportprogramma bekendgemaakt en daarin krijgt de GTR GT3 een veel prominentere rol toebedeeld met een aanwezigheid in twee internationale kampioenschappen. Zo zal ‘Godzilla’ dit seizoen weer present tekenen in de Blancpain Endurance Series met onder meer onze eigen Europese GT Academy winnaar Wolfgang Reip achter het stuur. Nieuw is echter dat de Japanse GT ook te zien zal zijn in de FIA GT Series, waarover heel binnenkort overigens meer nieuws verwacht wordt.
  • De Swert Opticiens
Nissan GTR Nismo GT3
Nissan GTR Nismo GT3
Ondanks het feit dat de Nissan GTR Nismo GT3 niet voorkwam op de lijst die begin januari  door SRO werd verspreid, zal de wagen toch aanwezig zijn in de FIA GT Series. Welke equipe de imposante bolide zal inzetten, is nog niet geweten, al is de kans groot dat het JRM of RJN Motorsport betreft. De oorzaak van deze plotse wending moet gezocht worden in het feit dat de laureaten van de Nissan GT Academy niet meer welkom zijn in het Britse GT kampioenschap. Dit omdat de organisatie na de sterke prestaties van Jann Mardenborough afgelopen seizoen, oordeelde dat de intensief begeleide gamers voortaan niet meer als ‘amateurs’ bestempeld kunnen worden en dus niet in de Pro-Am formule passen.
 
Nissan GTR Nismo GT3
Nissan GTR Nismo GT3
Zoals u eerder reeds kon lezen op autosport.be zit bij de nieuwe lading winnaars van de GT Academy dit jaar voor het eerst overigens een Belg. Brusselaar Wolfgang Reip kwam als Europese winnaar uit de bus en wist in januari meteen al indruk te maken door knap tweede te worden in zijn klasse tijdens de 24 uren van Dubaï. Samen met de overige ‘Nismo atleten’ – want zo heten de laureaten voortaan – Steve Doherty (VS), Peter Pyzera (Duitsland) en Mark Shulzhitskiy (Rusland) zal Reip uitkomen op twee wagens in de Blancpain Endurance Series. Wie van deze piloten ook het stuur zal nemen van de Japanse GT in de FIA GT Series is nog niet geweten.

Foto's: Nissan, Martijn Wouters en Marnik Mouchaers  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons