van der Horst

ESM met nieuwe line-up voor drie laatste WEC races

ESM Ligier JS P2 Nissan
ESM Ligier JS P2 Nissan
Tequila Patron ESM ondergaat een drastische wijziging voor de drie laatste wedstrijden van het FIA WEC. De Ligier JS P2 #30 zal namelijk niet langer door het vaste trio Scott Sharp, Ed Brown en Johannes van Overbeek bemand worden, maar in de plaats daarvan een Indonesische toets krijgen. Antonio Giovinazzi en Sean Gelael en ex-Formule 1 rijder Giedo Van der Garde zullen namelijk het stuur overnemen vanaf de race te Fuji over een kleine maand.
Antonio Giovinazzi - Prema
Antonio Giovinazzi - Prema
Giovinazzi en Gelael komen momenteel in actie in de GP2 series en worden beide gesteund door Jagonya-Ayam/KFC Indonesië. De Ligier #30 zal dan ook niet langer de gifgroene ESM kleuren dragen, maar wel de gekende geel-rood-blauw combinatie uit de GP2. Giovinazzi en Gelael reden al eens samen in de Asian Le Mans Series met een Oreca 03R van Eurasia Motorsport. Giedo Van der Garde is de derde man van dit competitieve trio, onze Noorderbuur werkt momenteel ook zijn eerste seizoen in de ELMS af met G-Drive.

Antonio Giovinazzi/Sean Gelael - Jagonya Ayam with Eurasia Oreca 03R
Antonio Giovinazzi/Sean Gelael - Jagonya Ayam with Eurasia Oreca 03R
Het vertrek van de ESM-rijders Scharp en Brown wijst op het nakende einde van het WEC-programma van ESM. Het team zou volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid terugkeren naar het IMSA kampioenschap, waar het een samenwerking met Nissan zou aangaan in de Prototype klasse. Ryan Dalziel, Pipo Derani en Chris Cumming doen het seizoen daarentegen gewoon uit met de #31, het trio staat momenteel vierde in het kampioenschap. 

Foto's: Arne Simons, Vincent Wouters & AsLMS



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 20 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Fuji.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons