van der Horst

Esteban Guerrieri tekent alvast voor vijf meetings present met Campos Racing

Esteban Guerrieri - Campos Racing Chevrolet Cruze
Esteban Guerrieri - Campos Racing Chevrolet Cruze
Argentinië boven dit jaar in het WTCC. Kampioen José Maria Lopez mag dan al andere oorden hebben opgezocht, met Nestor Girolami en thans ook Esteban Guerrieri vinden we in 2017 toch maar weer twee Argentijnen op de startgrid terug. Guerrieri werkt alvast vijf racemeetings af aan het stuur van de Campos Racing Chevrolet Cruze TC1 maar doet er alles aan om er een volledig seizoen van te maken.
Esteban Guerrieri
Esteban Guerrieri
Guerrieri (32) combineert zijn WTCC-campagne met een volledig Argentijns Super TC2000-seizoen waarin hij als Citroën-fabrieksrijder aan de start verschijnt. Voorlopig heeft de 'Rookie van het Jaar 2016' enkel Marrakech, Monza, de Hungaroring, de Nordschleife en vanzelfsprekend de Argentijnse manche op zijn programma staan maar achter de schermen wordt er alles aan gedaan om de snelle Argentijn een volledig WTCC-seizoen te laten afwerken. Beide kalenders clashen in elk geval niet.

Esteban Guerrieri verbaasde vorige zomer vriend en vijand door op de eigen Termas de Rio Hondo-omloop alle WTCC-toppers, Lopez incluis, zowel in de oefenritten als tijdens de kwalificatie het nakijken te geven. Een prestatie die hem toen evenwel niet de pole opleverde omdat hij in Q3 te laat was aangezet en daarbij het rode licht had genegeerd.

“Na mijn debuut vorig jaar heb ik steeds op een come back gehoopt, dus dit doet iets met een mens. Zowel het competitieniveau, de wagens als de omlopen zijn top dus dit wordt ongetwijfeld erg leuk. De jongens bij Campos Racing ken ik reeds, ik weet wat ze waard zijn en dit is voor ons allen een fantastische opportuniteit. De respectieve kalenders staan een combinatie van beide kampioenschappen niet in de weg, maar met zoveel opeenvolgende raceweekends is een goed georganiseerde agenda en veel rust een must om de lange vluchten te trotseren. Mijn grootste probleem wordt evenwel het gebrek aan pre saison tests" aldus de Argentijn.

Foto's: FIA WTCC



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 13 maart 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons