van der Horst

Estoril: Nabeschouwing Marc VDS Racing Team

BMW Sports Trophy Team Marc VDS veroverde in de Portugese manche van de European Le Mans Series een duidelijke overwinning. De #87 BMW Z4 GT3 van Bas Leinders, Markus Palttala en Henry Hassid had een ronde voorsprong op alle andere wagens in de GTC-klasse.
  • Prospeed Competition
In hun eerste wedstrijd in de European Le Mans Series kreeg het Belgische team een lastige race voorgeschoteld en moesten ze het opnemen tegen een sterk startveld. Nadat Leinders de wagen als vierde had gekwalificeerd nam Palttala de openingsfase van de wedstrijd voor zijn rekening. De Fin nam een uitstekende start en lag na vier ronden al aan de leiding. Hij wist die positie ook gedurende de hele eerste stint vast te houden.

Na twee stints op dezelfde banden te hebben afgewerkt gaf Palttala als tweede het stuur door aan Marc VDS-debutant Hassid. De Fransman werkte een perfecte stint af, met goede rondetijden en goed tempo, vooraleer de wagen door te geven aan Leinders.

Een degelijke strategie zorgde er voor dat Leinders aan de leiding kwam en hij wist die positie gedurende zijn stint alleen maar te verstevigen, zo naar de overwinning te rijden en de hegemonie van Ferrari in de GTC-klasse te doorbreken.

Markus Palttala, #87 BMW Z4 GT3
“Ik probeerde het in de eerste stint rustig aan te doen, de wedstrijd te controleren en zonder problemen aan het eind van de tweede stint te geraken. Ik wist dat het moeilijk zou worden om twee stints op dezelfde banden af te werken. Bij de start wist ik een paar hele goede ronden af te werken, maar verloor dan een positie aan het eind van de tweede stint omdat de Ferrari van banden had gewisseld. Henry was fantastisch – die kerel is gewoon goed – en Bas trok voluit ten aanval. We wisten dat het moeilijk zou worden, maar we reden een foutloze race en dat bracht ons de overwinning. Het werk in de pits en de strategie waren perfect.”

Henry Hassid, #87 BMW Z4 GT3
“Het is gewoon fantastisch om hier te kunnen zijn. Bas belde me twee weken geleden op om me uit te nodigen voor deze race, dus dit is een schitterend resultaat. Ik wil hem en het hele team van harte bedanken. Ik ben gek op de BMW Z4 GT3 en heb ook al races van de Blancpain Endurance Series met dit type wagen gewonnen. Ik zou in 2015 ook graag voor het team rijden, maar we zullen wel zien.”

Sebastien Metz, Technisch Directeur
“Mijn eerste indruk van de European Le Mans Series is dat het niveau hier heel hoog ligt. Het is ook een aangenaam kampioenschap. Ik was onder de indruk van hoe goed de teams hier voorbereid zijn, in iedere categorie. De organisatie is uitstekend, zowel op technisch als sportief vlak, dus we zijn best tevreden over onze eerste wedstrijd hier. De drie rijders kweten zich uitstekend van hun taak, en het team werkte heel goede pitstops af. Perfect!”

Marc VDS PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in European Le Mans Series op dinsdag 21 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estoril.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons