van der Horst

Estoril: Heropstanding van de International GT Open serie

GT Open - Estoril 2015
GT Open - Estoril 2015
Weinigen zagen verleden jaar nog een toekomst weggelegd voor de International GT Open serie. Vooral in het begin van het seizoen oogden de startvelden zeer mager en bestond het deelnemersveld bijna uitsluitend uit Ferrari’s. Maar nauwelijks een jaar later blijkt de serie wel herboren, voor de eerste manche dit weekend schreven meer dan 20 wagens zich in en wat meer is met BMW, Lamborghini, Mercedes, Ferrari, Audi, McLaren, Nissan, Aston Martin, Renault en Radical krijgen we tien verschillende merken aan de start. Van Belgische zijde zien we de aanwezigheid van Stéphane Lémeret op een Ferrari 458 van AF Corse en van Jurgen Smet op een Renault Sport R.S.01.
Radical RXC Turbo GT3
Radical RXC Turbo GT3
Een van de attracties van de GT Open manche op Estoril is het racedebuut van de Radical RXC Turbo GT3. Met zijn Ford EcoBoost V6 turbo motor is de RXC Turbo nu het krachtigste model uit de Radical familie. Radical testrijder James Abbott en Colin Noble delen het stuur van de pas gehomologeerde bolide.  De nieuwe Ferrari 488 GT3, Mercedes AMG GT3 en BMW M6 zijn ook te bewonderen in Estoril. AF Corse is natuurlijk het team dat als eerste een Ferrari 488 inzet in het GT Open. Voorlopig blijft het bij één exemplaar voor Francesco Castellacci en Thomas Flohr. Voor het debuut van de Mercedes AMG in de serie zorgt het team Sports&You dat een wagen inzet in de Am klasse voor Antonio Coimbra en Luis Silva.

Teo Martin Motorsport - BMW M6 GT3
Teo Martin Motorsport - BMW M6 GT3
Kampioenenteam Teo Martin Motorsport stapte in de winter over van McLaren naar BMW en komt aan de start met twee nieuwe M6’s voor Miguel Ramos/Roldan Rodriguez en Gustavo Yacaman/Fernando Monje. McLaren wordt nu vertegenwoordigd door het semifabrieksteam Garage 59 dat met twee 650S afzakt naar Portugal voor de duo’s Alexander West/Kévin Estre en Duncan Tappy/Michael Benham. Nog kandidaten voor de zege zijn de Lamborghini Huracàn van team Lazarus (Thomas Biagi/Fabrizio Crestani) en de Aston Martin Vantage van TF Sport (Salih Yoluc/Euan Hankey).

Monlau Competicion - Renault R.S.01
Monlau Competicion - Renault R.S.01
Naast AF Corse voor Lémeret/Sdanewitsch brengt ook Balfe Motorsport (Phil Keen/Shaun Balfe) een Ferrari 458 aan de start. Drivex (Cesar Campanico/André Saravia) kiest dan weer voor een Audi R8 LMS ultra. Uitkijken wordt het naar de prestaties van de Renault Sport R.S.01 waarvan er drie exemplaren de twee races betwisten, twee ingezet door V8 Racing en één door Monlau Competicion (José Manuel Aicart/Jurgen Smet). In de Am klasse vindt men verder nog de Nissan GT-R van JC Group Racing en de Porsche 911 GT3-R van Antonio Nogueira.

Foto: GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op donderdag 21 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estoril.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons