van der Horst

Estoril opent veelbelovend GT Open seizoen

Start race 2 Barcelona
Start race 2 Barcelona
De International GT Open maakte de voorbij jaren een moeilijk tijd door omwille van een tanende interesse van teams om deel te nemen aan het kampioenschap. De 2017 editie kondigt zich nu al heel wat beter aan, nieuwe teams en merken vonden hun weg naar de GT Open en in Estoril gaat komend weekend de twaalfde editie van de serie van start met niet minder dan 24 deelnemers en negen verschillende merken. Het is voornamelijk uitkijken naar de komst van de Lexus RC F GT3, die later dit seizoen zijn weg ook zal vinden richting de Blancpain GT Series.
  • VR Racing
Farnbacher Racing - Lexus RC-F GT3
Farnbacher Racing - Lexus RC-F GT3
Vierentwintig bolides staan er op de inschrijvingslijst van de GT Open manche te Estoril, 23 daarvan zullen het ganse seizoen betwisten. RACE/BMW Team Teo Marti tekent terug present met drie BMW M6 GT3 waarvan een bestuurd wordt door officieel BMW rijder António Félix da Costa. Garage 59 vertegenwoordigt officieel McLaren en zet twee 650S GT3 in, terwijl een derde McLaren rijdt onder de vlag van Balfe Motorsport. Tot de favorieten voor de titel behoort ook de Lamborghini Huracán van Thomas Biagi/Giovanni Venturini alsook de AF Corse Ferrari 488 Piergiuseppe Perazzini/Marco Cioci. Ook Mercedes, Aston Martin, Bentley en Porsche zijn vertegenwoordigd maar de attractie van het kampioenschap is de aanwezigheid van twee Lexus RC-F GT3, een ingezet door Emil Frey Lexus Racing en een door Farnbacher Racing.

--- DEELNEMERSLIJST GT OPEN ESTORIL (PDF) ---

Foto's: GT Open & VLN
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op donderdag 27 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estoril.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons