van der Horst

ETCR: Zolder Electrified: Poles voor Martin, Vernay, Catsburg en Spengler

Maxime Martin - Romeo Ferraris
Maxime Martin - Romeo Ferraris
De kwalificaties voor de FIA ETCR-manche op Circuit Zolder zijn achter de rug en het is onder andere lokale held Maxime Martin die zich van de beste uitgangspositie verzekerde voor een van de vier kwartfinales later vandaag. Ook Jean-Karl Vernay, Nicky Catsburg en Bruno Spengler mogen elk hun kwartfinale vanaf de pole aanvatten. Die kwartfinales staan op het menu vanaf 14u30 en duren telkens drie ronden. Ter verduidelijking: de kwalificaties in het FIA ETCR worden verreden in twee pools, Fast en Furious genaamd, waarbij elke rijder twee heats afwerkt, waarvan de besttijd wordt weerhouden.
Tijdens de kwalificaties in de Furious-pool werden de beide chrono's van Mikel Azcona geschrapt nadat de Spaanse Hyundai-rijder tweemaal de Jacky Ickx-chicane afsneed. Jordi Gené moest vanaf de zijlijn toekijken na een koelingsprobleem op zijn Cupra EKS.

De volledige, gecombineerde, uitslagen treft u hieronder aan.

--- Gecombineerde uitslag kwalificaties Fast pool FIA ETCR Zolder (pdf) ---
--- Gecombineerde uitslag kwalificaties Furious pool FIA ETCR Zolder (pdf) ---

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 9 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuit Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons