van der Horst

Euro F3: Hockenheim: Raffaele Marciello beëindigt seizoen in schoonheid

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Kersvers Europees Formule 3 kampioen Raffaele Marciello heeft de laatste race van het FIA Formule 3 European Championship gewonnen, hij versloeg in de regen Felix Rosenqvist die gisteren de twee eerste races op Hockenheim had gewonnen.
  • Shopa
Start race 3
Start race 3
Raffaele Marciello kon het vandaag rustig aandoen nadat hij gisteren al de titel pakte in de tweede race op het circuit van Hockenheim, maar de kampioen 2013 wou nog eenmaal schitteren en won de laatste race van het seizoen die wegens de regen onder moeilijke omstandigheden werd verreden. Wegens de regen werd de start achter de safetycar gegeven en Marciello nam direct de bovenhand op Felix Rosenqvist. De race moest wat later stil gelegd worden na een aanrijding tussen Eddie Cheever Jr. en Luis Felipe Derani maar het incident wijzigde niets aan het klassement. Marciello won voor Rosenqvist en Lucas Auer, die de laatste podiumplaats inpikte van Harry Tincknell nadat deze laatste even naast de baan belandde.    

Raffaele Marciello gaat nu nog naar Macau waar hij zal deelnemen aan de fameuze GP Formule 3 alvorens alle aandacht op volgend seizoen te richten dat de Italiaan waarschijnlijk ziet uitkomen in het DTM kampioenschap eerder dan in een hogere formule klasse.

Uitslag race 3:

01. Raffaele Marciello (Prema Powerteam)
02. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport)
03. Lucas Auer (Prema Powerteam)
04. Tom Blomqvist (EuroInternational)
05. Harry Tincknell (Carlin)
06. Antonio Giovinazzi (Double R)
07. Sven Muller (Van Amersfoort)
08. Alex Lynn (Prema Powerteam)
09. Jordan King (Carlin)
10. Michael Lewis (Mücke Motorsport)


Eindstand FIA F3 European Championship:

1. Raffaele Marciello: 489,5 punten
2. Felix Rosenqvist : 457
3. Alex Lynn : 339,5
4. Lucas Auer : 277
5. Harry Tincknell: 227

Foto's: FIA Formule 3 European ChampionshipSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 20 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons