van der Horst

Euro F3: Nürburgring: Marciello te sterk voor concurrentie

5d40411cb35ce66afabbea8fedf83946924763f8.jpg
Drie pole posities en twee overwinningen, dat is de voorlopige balans van het weekend voor Raffaele Marciello op zaterdagavond. De Italiaan kan een perfect weekend afwerken als hij de derde en laatste race op zondag ook nog wint. Rosenqvist ziet zijn kansen op de titel slinken nadat de Zweed niet beter kon presteren dan een derde plaats in de eerste race en een negende plaats in de tweede. De achterstand van Rosenqvist in het kampioenschap is nu gegroeid tot 57,5 punten.
De eerste race vertoonde weinig spanning en de inhaalmanoeuvres waren zeldzaam, de top drie bij de start kwam dan ook in dezelfde volgorde over de finishlijn. Marciello nam van bij de start afstand van de concurrentie en won afgetekend. Sims behield de tweede plaats en schonk de Nissan motor het beste resultaat van het jaar. Rosenqvist kwam als derde over de lijn van een wedstrijd die meer van een processie weg had.

Uitslag race 1:

1. Raffaele Marciello (Prema Powerteam Dallara F312-Mercedes)
2. Alexander Sims (T-Sport Dallara F312-Nissan)
3. Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport Dallara F312-Mercedes)
4. Jordan King (Carlin Dallara F312-Volkswagen)
5. Lucas Auer (Prema Powerteam Dallara F312-Mercedes)
6. Luis Felipe Derani (Fortec Dallara F312-Mercedes)

Rosenqvist verkwanselde misschien zijn laatste kans om terug te komen in het kampioenschap op Marciello door bij de tweede race op de Nürburgring zijn start volledig te missen. De Zweed zag bijna het ganse veld hem voorbij schieten en zette daarna nog alles op alles om terug te komen maar verder dan een finale negende plaats kwam hij niet. Marciello had dan weer een perfecte start en reed zonder problemen naar zijn negende zege van het seizoen. Derani bleef gans de race in het slipstream van de Italiaan maar vormde nooit een echte bedreiging. De Braziliaan tekende wel voor zijn beste prestatie dit jaar. Alexander Sims behaalde opnieuw een podiumplaats door deze maal als derde te finishen.   

Uitslag race 2:

1. Raffaele Marciello (Prema Powerteam Dallara F312-Mercedes)
2. Luis Felipe Derani (Fortec Dallara F312-Mercedes)
3. Alexander Sims (T-Sport Dallara F312-Nissan)
4. Jordan King (Carlin Dallara F312-Volkswagen)
5. Lucas Auer (Prema Powerteam Dallara F312-Mercedes)
6. Sven Müller (ma-con Dallara F312-Volkswagen)


Foto: FIA F3 EuropeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 17 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons