Euro F3: Hockenheim: Lucas Auer, Esteban Ocon en Max Verstappen verdelen de zeges

Max Verstappen
De drie races voor het FIA Formula 3 European Championship op het circuit van Hockenheim kenden ieder een andere winnaar. Lucas Auer, Esteban Ocon en Max Verstappen wonnen elk een wedstrijd en telkens leidde de winnaar van start tot finish. Voor de jonge Nederlander was het zijn eerste overwinning in de Formule 3. Pechvogel op zon dag was Tom Blomqvist die de pole posities voor de races 2 en 3 kwijtspeelde wanneer het team zich verplicht zag de motor van de wagen te vervangen.
Start race 1
Lucas Auer (Mücke Motorsports) won gemakkelijk de eerste race op het circuit van Hockenheim; de Oostenrijker startte op kop en behield de leiding tot de finish. Carlin rijders Ed Jones en Jordan King pakten de twee overige podiumplaatsen. Zij profiteerden van de opgaves van Antonio Giovinazzi (Jagonya Ayam with Carlin) en Max Verstappen (Van Amersfoort Racing), die betrokken raakten bij een aanrijding, alsook van het terugvallen van Esteban Ocon (Prema Powerteam), die een zekere podiumplaats in rook zag opgaan door motorproblemen en afzakte naar de negende plaats. Tom Blomqvist (Jagonya Ayam with Carlin) won zijn duel met Felix Rosenqvist (Mücke Motorsport) en eindigde vierde.

Esteban Ocon - Prema Powerteam
Tom Blomqvist behaalde de pole posities voor de races twee en drie, maar wegens het vervangen van de motor op zijn wagen werd hij tien plaatsen teruggezet op de grid voor beide races. Max Verstappen, die voor race 2 de tweede tijd had behaald, kreeg de pole toegeschoven, maar ook hij kende geen geluk tijdens de formatieronde ging de versnellingsbak stuk en de Nederlander kon niet eens de start nemen van de race. Esteban Ocon reed van start tot finish op kop en won de race voor Antonio Giovinazzi en Ed Jones. Lucas Auer werd ditmaal vierde en Tom Blomqvist realiseerde nog een mooie opmars die hem naar plaats vijf bracht.

Podium race 3
Max Verstappen had ook de pole voor de derde race en ditmaal kende de jonge Nederlander geen pech en reed gans de race op kop om alzo zijn eerste overwinning te behalen. Esteban Ocon reed gans de race in het spoor van Verstappen, maar stelde zich tevreden met de tweede plaats temeer dat hij onder druk stond van zijn ploegmaat Antonio Fuoco . Deze laatste pakte uiteindelijk de derde plaats voor Lucas Auer en Antonio Giovinazzi. Geen punten voor om Blomqvist die betrokken raakte bij een aanrijding terwijl Felix Rosenqvist van de baan ging. Esteban Ocon leidt ruim het kampioenschap met 103 punten en heeft niet minder dan 76 punten voorsprong op Antonio Fuoco en Tom Blomqvist. Lucas Auer staat vierde met 63 punten, Max Verstappen bezet de vijfde stek met 53 punten.

Foto's: FIA F3 European Championship

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 5 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.