van der Horst

Euro F3: Norisring: Lando Norris en Jehan Daruvala verdelen de buit op zondag

Jehan Daruvala - Carlin
Jehan Daruvala - Carlin
Nog twee wedstrijden voor het Europese Formule 3 kampioenschap werden er zondag verreden op de Norisring. Lando Norris (Carlin) won race 2, terwijl Force India-testrijder Jehan Daruvala (Carlin) de derde race op zijn naam schreef. Voor de Indiër was het zijn eerste zege in de Formule 3.
Podium race 2 Norisring
Podium race 2 Norisring
Lando Norris startte pas als vierde in de tweede race op de Norisring en bij het op gang schieten van de wedstrijd verloor hij nog een plaats aan Pedro Piquet (Van Amersfoort). Maar de Brit ging daarna een voor een voorbij zijn tegenstanders en na Piquet moesten ook Maximilian Günther (Prema Powerteam), Jake Hughes (Hitech) en Ralf Aron (Hitech) de duimen leggen voor de jonge Norris. Voor Norris was het al zijn derde zege dit jaar, Jake Hughes en Maximilian Günther vervoegden hem op het podium. Jehan Daruvala (Carlin) pakte nog de vierde plaats ten koste van Ralf Aron, die op het einde van de race nog ver terugviel na lang aan de leiding gereden te hebben.

Bij de start van de derde en laatste race profiteerde Daruvala van een slechte start van Günther om de leiding van de wedstrijd over te nemen. Al snel volgde een full course yellow procedure na een aanrijding tussen Piquet en Mick Schumacher (Prema Powerteam). Na de herstart zouden de posities niet meer wijzigen en Daruvala haalde het van Günther, Norris, Aron en Hughes.

Foto's: FIA F3 European championship



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 2 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons