Eurocup Formula Renault 2.0: Jerez: Vijfde zege voor Nyck de Vries – KTR rijder Albon derde in de eindstand

Nyck de Vries - Koiranen GP
Ook de Eurocup Formula Renault 2.0 kende dit weekend zijn laatste races op het circuit van Jerez. Nyck de Vries kroonde zich eerder al tot kampioen maar de Nederlander wou het seizoen in schoonheid beëindigen en pakte in Spanje nog een extra zege, zijn vijfde in de Eurocup dit jaar. Na de overwinning van de Vries in race 1 ging de zege in de tweede race naar gastrijder George Russell (Tech 1), de Brit die dit jaar uitkwam in de ALPS serie.
Nyck de Vries ging in de achtste ronde van de eerste race over de polesitter en leider van bij de start, Dennis Olsen (Prema Powerteam) en reed verder zonder problemen naar de overwinning. Olsen kwam als tweede over de streep maar werd later uit de uitslag geschrapt na de technische controle van zijn wagen. De twee overige podiumplaatsen gingen alzo naar Jack Aitken (Fortec Motorsports) en Hans Villemi (Prema Powerteam). KTR rijder Alexander Albon schoof op naar de vierde plaats voor George Russell en Anthoine Hubert.

George Russell - Tech 1
George Russell vertrok de laatste race van het seizoen van op de pole en reed daarna onbedreigd naar de zege. De Brit hield de kampioen Nyck de Vries achter zich. De laatste podiumplaats was voor Jack Aitken (Fortec). Denins Olsen strandde net naast het podium en ging KTR rijder Albon vooraf. Met de punten van die vijfde plaats schoof Albon in de eindstand nog op naar de derde plaats.

Eindstand Eurocup Formule Renault 2.0:
1. Nyck de Vries: 254 punten; 2. Dennis Olsen: 124; 3. Alexander Albon: 117; 4. Andrea Pizzitola: 108; 5. Bruno Bonifacio: 88 ….

Foto's: World Series by Renault

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 20 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Circuito de Jerez.