Eurocup Formule Renault 2.0: Motorland Aragon: Nyck de Vries eerste leider

Podium race 1
Nyck de Vries verlaat het circuit van Motorland Aragon als leider in de stand voor de Eurocup Formule Renault 2.0. De Nederlander won de eerste race op het Spaanse circuit en werd vierde in de tweede wedstrijd. De Fransman Andrea Pizzitola was de beste op zondag. Alexander Albon die uitkomt voor het Belgische KTR streed steeds mee in de kopgroep en pakte in de eerste race een vierde plaats.
Op het circuit van Motorland Aragon vond het eerste World Series by Renault weekend plaats waar naast de Formule Renault 3.5, die al aan hun tweede manche toe waren, de deelnemers aan de Eurocup Formule Renault 2.0 hun eerste twee wedstrijden betwistte. Nyck de Vries (Koiranen GP) vertrok van op de pole in de eerste race en reed van start tot finish aan leiding. Egor Orudzhev (Tech 1 Racing) en Bruno Bonifacio (Prema Powerteam) vochtten het onder elkaar uit voor de tweede positie en het was eerstgenoemde die het haalde. Alexander Albon (KTR) startte van op de vijfde plaats, schoof in de race even op naar de derde plaats maar moest Orudzhev laten passeren en finishte alzo als vierde voor Aurélien Panis (ART Junior Team) en Gustav Malja (Josef Kaufmann Racing).

Andrea Pizzitola
Ook in race 2 reed de polesitter van start tot finish aan de leiding, maar ditmaal was het de beurt aan Andrea Pizzitola (Manor MP Motorsport). Alexander Albon (KTR) kwam goed weg en ging voorbij Panis naar plaats vijf, maar kwam daarna in contact met de wagen van Orudzhev en viel terug, hij zou uiteindelijk als negende finishen. Ook Panis moest opgeven na een aanrijding. Pizzitola won voor Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing), Bruno Bonifacio en de Vries knokten voor de laatste podiumplaats maar het was de Braziliaan die het laken naar zich toe trok. Levin Amweg (ART Junior Team) werd vierde, Simon Gachet (ARTA) zesde. In het kampioenschap neemt de Vries de leiding voor Bonifacio en Pizzitola.