van der Horst

European Motor Show Brussels 2016: De nieuwigheden – de Britse merken

Jaguar F-Pace
Jaguar F-Pace
Bij de Britse merken associëren we nu vooral met luxe, denk maar aan Bentley, Jaguar, Land Rover en vooral Rolls Royce. Jaguar is uitgegroeid tot een boegbeeld van de Britse auto-industrie en toont aan het Belgische publiek twee nieuwigheden, de F-Pace en de XE. De F-Pace is de eerste SUV in de catalogus van het merk alhoewel Jaguar spreekt van praktische sportwagen eerder dan van een terreinwagen, de F-Pace is dan ook meer gemaakt voor gebruik op de weg dan voor een ritje in de modder. De basisversie is uitgerust met een dieselmotor van 180 pk, maar ook versies met benzinemotoren van 340 en 380 pk zijn beschikbaar.
Jaguar XE
Jaguar XE
De Jaguar XE is de kleinste berline in het Jaguar-gamma, een wagen die de vergelijking aangaat met de 3 serie van BMW. De wagen is gebouwd op een nieuw chassis en is verkrijgbaar in drie verschillende versies. De XJ werd dan weer opgesmukt en onderging een bescheiden facelift.



Bentley Bentayga
Bentley Bentayga
Bij Bentley ging alle aandacht naar de Bentayga, de eerste SUV van het merk die op het salon zijn Belgische première beleefde. Bentley heeft de ambitie om met de Bentayga de krachtigste, snelste en meest luxueuze SUV op de markt te brengen. De wagen die uitgerust is met een zesliter W12 motor kost dan ook al gauw meer dan 200.000 Euro zonder opties. Een diesel versie en een plug-in hybride staan op stapel.  De Continental onderging een facelift en wordt in twee versies aan het publiek getoond, de GT S Convertible en de sportieve GT Speed.

Rolls-Royce Dawn-cabriolet
Rolls-Royce Dawn-cabriolet
Voor wie het zich kan permitteren, biedt Rolls-Royce de nieuwe Dawn-cabriolet aan, een luxueuze open vierzitter met een V12 motor van 6.6 liter, gebouwd op het chassis van de Ghost limousine. Ook toont Rolls-Royce een speciale extra sportieve versie van de Wraith, Spa-Francorchamps edition gedoopt.  



Range Rover Sport SVR
Range Rover Sport SVR
Bij Land Rover brengt men hulde aan de Defender die op het einde van het jaar uit productie gaat. Een heuse Europese première is er met de Range Rover Evoque Convertible, de eerste SUV Cabriolet. De standaard Evoque die lichtjes werd hertekend staat er natuurlijk ook. Helemaal speciaal is de Range Rover Sport SVR, een pk-zwanger monster uitgerust met een 5 liter V8 motor van 550 pk, en daarmee zeker de snelste Land Rover ooit.   

Lotus Exige Sport
Lotus Exige Sport
Lotus heeft geen echte nieuwigheden op de stand al onderging de Exige Sport een lichte update waarbij hij 51 kilo lichter werd. Wachten is het op de SUV die het merk op stapel staan heeft. Is MINI nu nog brits of is het een Duits merk, in ieder geval behoudt het de Britse flair. De Mini Cabrio beleeft in Brussel zijn Europese première alsook de MINI one D Clubman.


McLaren en Aston Martin komen later aan bod in een artikel over de Super GT’s.

Foto's: Ronald Janssens & Niels Vaeck



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons