van der Horst

European Motor Show Brussels 2016: De nieuwigheden – De Duitse merken (deel 1)

VW stand
VW stand
Zoals gewoonlijk zijn er heel wat nieuwigheden bij de merken van onze Oosterburen. De Duitse constructeurs zijn dan ook populair in ons land en ze zetten hun beste beentje voor om uit te blinken op het salon. Bij Volkswagen hield men het nochtans sober, weinig flamboyante animatie en geen Polo WRC op stand, al won deze wagen voor de derde keer op rij de wereldtitel rally. Dit alles is natuurlijk een gevolg van dieselgate en het Duitse merk probeert nu in de eerste plaats het vertrouwen van de klanten terug te winnen. Dat doet het met het geven van aanzienlijke kortingen bij aankoop van een wagen en door de nadruk te leggen op het gamma wagens rijdend op alternatieve brandstof.
VW Sport Coupé concept GTE
VW Sport Coupé concept GTE
De blikvanger op de stand van VW was de Sport Coupé concept GTE, een studie voor een vierdeurscoupé waarmee het merk ons een blik gunt op het design dat het in de toekomst wil gebruiken voor zijn grote berlines. Natuurlijk beschikt de wagen over een hybride aandrijving. Ook met de Tiguan GTE zet het merk in op elektrische aandrijving, het betreft immers een plug-inhybride uitgerust met zonnepanelen op het dak die mee de batterij opladen. De Tiguan kreeg bovendien een
VW E-Up & E-Golf
VW E-Up & E-Golf
update en deze tweede generatie van de cross-over bestaat momenteel in vier uitvoeringen. Ook de monovolumes van het merk werden opgewaardeerd, gaande van de Touran over de Multivan tot de Sharan. De Up en de Golf worden tevens aangeboden in een “volledig” elektrisch aangedreven versie.



Opel Astra
Opel Astra
Bij Opel gaat er natuurlijk veel aandacht naar de nieuwe Astra die er zowel als vijfdeurs en als break (Sports Tourer) getoond wordt. Het nieuwe model weegt wel 200 kilogram minder dan zijn voorganger en is uitgerust met de meest recente technologieën waaronder het OnStar systeem waarmee je via een knop in de auto of via een app steeds een callcenter kan bereiken voor hulp of automatisch de hulpdiensten gewaarschuwd worden bij en ongeval.

Ford Focus RS
Ford Focus RS
Gezien de Focus en de Fiesta in Duitsland geproduceerd worden, geven we Ford-EU een plaats bij de Duitse constructeurs. Veel variatie is er wel te vinden op de stand van Ford-Europe met als blikvangers de nieuwe Focus RS, de nieuwe Edge en de nieuwe Ranger pick-up. De Focus RS krijgt onder de motorkap de 2.3 liter Ecoboost viercylinder van 350 pk die we ook al kennen van de Mustang. Deze motor laat de RS toe om een topsnelheid van 266 km/u te bereiken en van 0 tot 100 km/u te spurten in 4,7 seconden. De Edge is het nieuwe topmodel SUV dat overkomt vanuit de States en
Ford Edge
Ford Edge
voor het eerst aan het Belgische publiek wordt getoond. Ook de Ranger kreeg een facelift. De Mondeo wordt aangeboden in hybride versie en ook in luxe uitvoering die dan de naam Vignale meekrijgt. Veel aandacht voor vierwielaandrijving ook, die nu tevens beschikbaar is op de vernieuwde Galaxy en S-Max.


Foto's: Ronald Janssens, Georges De Coster & Niels Vaeck



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons