van der Horst

European Motor Show Brussels 2016: De nieuwigheden – de Japanse merken

Toyota Prius
Toyota Prius
De tijd dat de Japanse merken koplopers waren op technisch vlak en de wagens imponeerden met hun mooie lijnen, ligt al enige tijd achter ons. De Japanners doen echter verwoede pogingen om opnieuw uit te blinken op technologisch vlak en richten zich daarbij vooral op de alternatieve aandrijfvormen. Toyota, ooit de pionier op vlak van hybridewagens, stelt op het salon dan ook de volledig vernieuwde Prius voor, de vierde generatie al van de eerste succesvolle hybride berline op de automarkt.
  • Powercars
Toyota Mirai
Toyota Mirai
Maar er is nog meer nieuws te zien bij Toyota, zo is er de RAV4 met hybrideaandrijving, maar ook de futuristische Mirai die rijdt op waterstof en een even groot actieradius heeft als de klassieke wagens op benzine. Voorlopig komt dit laatste model alleen in beperkte oplage als leasewagen op de markt. De Yaris is nu ook in een Two-Tone versie verkrijgbaar met een koetswerk in twee kleuren gespoten. Daarnaast is er met de vernieuwde Verso nog een heuse wereldpremière aanwezig op de stand.

Lexus GS 450h
Lexus GS 450h
Ook bij het premiummerk van Toyota Lexus vallen er heel wat nieuwigheden te ontdekken. Zo toont men er voor het eerst in België de volledig vernieuwde RX. Deze luxueuze cross-over is er zowel in een klassieke benzine versie als met een hybride aandrijving. Ook de GS berline werd opgefrist en het nieuwe radiatorrooster als de hertekende lichtblokken met ledlampen vallen onmiddellijk op. Daarnaast vallen er met de GS F, de RC300 hen de RC 200t ook drie sportieve modellen te bewonderen.

Infiniti Q30
Infiniti Q30
Bij Nissan ligt de nadruk op de Cross-over modellen Juke, Qashqai en X-Trail, maar met de NP300 Navarra pick-up heeft het merk een heuse Belgische première in huis.  Ook de verbeterde Leaf wordt voor de eerste maal aan het Belgische publiek getoond, de wagen ziet zijn actieradius uitgebreid tot 250 kilometer. De Juke en de 370Z zijn er nu ook in sportieve Nismo uitvoering. Infiniti, de luxetak van het merk lanceert op het salon de Q30, een compacte berline op basis van de Mercedes GLA en ook de motor komt van Mercedes.

Honda Civic Type R
Honda Civic Type R
Honda legt de nadruk op het sportieve karakter van het merk met de aanwezigheid van een McLaren-Honda F1 en een Civic TCR. Als nieuwigheden toont Honda de HR-V, een compacte SUV en de nieuwe Jazz. Ook een Belgische première is de Black Edition van de vernieuwde CR-V. Ook de Civic werd wat opgewaardeerd en daar is het vooral de Civic Type R die opvalt, een extra sportieve uitvoering met niet minder dan 310 pk onder de motorkap.

Mazda MX5
Mazda MX5
Met de nieuwe MX-5 heeft Mazda een winnaar in huis. De roadster werd behoorlijk opgewaardeerd, maar houdt vast aan zijn originele principes: een compacte, simpele tweezits-roadster met laag gewicht waarbij rijplezier primeert. Met de CX-3 richt Mazda zich nu ook op de markt van de kleine SUV’s. De wagen beschikt wel over de uitgebreide uitrusting die ook de CX-5 kenmerkt.    

Mitsubishi Outlander PHEV
Mitsubishi Outlander PHEV
Mitsubishi heeft met de Space Star een heuse Europese première op de stand. Verder onderging de hybride Mitsubishi Outlander PHEV een facelift.

Subaru stelt in Europese première de vernieuwde en vergrote Forester voor. Ook nieuw voor de Belgische markt is de opgewaardeerde compacte cross-over XV.


Suzuki Baleno
Suzuki Baleno
Suzuki haalt de naam Baleno weer boven, ditmaal voor een berline die ietsjes groter is dan de Swift, maar toch minder weegt. Voor de wagen zijn drie nieuwe benzinemotoren beschikbaar. Ook de Vitara werd opgewaardeerd en de S versie is voorzien van een nieuwe motor, een 1.4 turbo benzinemotor.



Foto's: Ronald Janssens, Marnik Mouchaers & Niels Vaeck



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons