van der Horst

European Motor Show Brussels 2016: De nieuwigheden – De overige Europese landen

Skoda Fabia Monte Carlo
Skoda Fabia Monte Carlo
De nieuwigheden van de Duitse, Britse, Franse en Italiaanse merken kwamen eerder aan bod op deze site, als slot voor onze reeks over wagens die hun première beleven op de Belgische markt kijken we naar de constructeurs uit resterende Europese landen. Een aangename verassing was de aanwezigheid van Volvo Cars, ja zien hier door de vingers dat het Chinese Geely eigenaar is van het Zweedse merk, op het salon van Brussel. Volvo tekent de laatste tijd immers nog maar zelden present op autoshows.
Volvo XC90
Volvo XC90
Het vlaggenschip bij Volvo is de XC90, een grote SUV die in de toekomst het gezelschap krijgt van een premiumberline S90 genoemd, die op hetzelfde platform gebouwd wordt. DE XC90, die te verkrijgen is met 5 of 7 zitplaatsen, is op het salon te bekijken in twee versies, waaronder de sportieve R-Design. Nog in Belgische première staan er de Cross-country modellen van de S60 en de V60.


Skoda Superb
Skoda Superb
Bij Skoda gaat alle aandacht naar de Superb die op het salon staat te pronken in berline en break (Combi) versie. De grote troef van de nieuwe Superb is zijn grote binnenruimte gekoppeld aan een volledige en moderne uitrusting. Verder valt de Fabia Monte Carlo op een sportieve uitvoering dat opvalt door zijn zwarte lichtmetalen velgen.


SEAT Leon Cupra
SEAT Leon Cupra
Ook bij SEAT stelen enkele sportieve uitvoeringen de show, zo is er in Belgische première de Ibiza Cupra met 1.8 TSI motor, die de 1400cc vervangt. De wagen heeft nu 192 pk en spurt van 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden. Verder is er ook de Leon Cupra en kregen ook de andere versies van de Ibiza een lichte facelift. SEAT toont ook enkele wagens die kunnen rijden op aardgas

Dacia biedt een lichtjes aangepaste versie aan van zijn populaire SUV de Duster, die verkrijgbaar is in een nieuwe groene kleur en uitgerust is met het Media-Nav Evolution multimedia- en navigatiesysteem en met een achteruitrijcamera.

Foto's: Niels Vaeck



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons