van der Horst

European Motor Show Brussels 2016: De Super GT’s

Ferrari F12berlinetta
Ferrari F12berlinetta
Veel bezoekers op het autosalon zijn niet op zoek naar een nieuwe wagen, maar komen om weg te dromen bij het zien van de prestigeuze wagens die slechts voor weinigen weggelegd zijn. Vooral de super GT’s trekken steeds veel aandacht en daarvan zijn toch wel enkele exemplaren aanwezig op het salon. De organisatie had het goede idee om de bekendste prestigemerken bijeen te brengen in paleis 1 waar de schitterende bolides staan opgesteld rond een heus terras. Autosport.be zocht voor u de mooiste super GT’s op.
Ferrari 488 Spider
Ferrari 488 Spider
Drie modellen stelt Ferrari tentoon op het salon, maar de meeste aandacht gaat toch uit naar de nieuwe 488 die de 458 Italia vervangt. De Ferrari 488, die de atmosferische motor verruilde voor een turbo krachtbron, staat er in twee versies, de 488 GTB coupé en de 488 Spider. Deze laatste versie heeft een dak dat openklapt in twee delen en in 14 seconden verdwijnt achter de passagiersruimte. Naast de 488 bracht Ferrari ook een Califirnia T mee, uitgerust met een V8-biturbomotor en een F12 Berlinetta met V12-krachtbron. Dan is er ook nog de speciale California T die op vraag van Francorchamps Motors gebouwd werd. Het unieke exemplaar heeft een sportievere uitrusting en is voorzien van gekleurde strepen op het bodywork.

Lamborghini Huracán LP580-2
Lamborghini Huracán LP580-2
Lamborghini speelt de kaart van de Huracán uit en er is dan ook geen Aventador te bespeuren op de stand. Wel in Belgische première valt er de Huracán LP580-2 te bewonderen naast een spyder versie van de LP610-4. Zoals de naam het al zegt, wordt de LP580-2 enkel op de achterwielen aangedreven en onderscheidt hij zich van de vierwiel aangedreven versie door een lichtjes aangepaste voor- en achterzijde.

Maserati Ghilbi
Maserati Ghilbi
Maserati toont zijn volledig gamma dat bestaat uit vier modellen. Vooreerst is er de Ghilbi, die nu verkrijgbaar is met een 3 liter benzine of diesel motor. Wat groter is de Quattroporte die nu ook in dieselversie verkrijgbaar is. Wil je nog iets sportievere modellen, dan zijn de Gran-Coupé en de GranCabrio iets voor u.



McLaren 570S
McLaren 570S
Geen P1 bij McLaren, alle exemplaren van dit topmodel zijn immers de deur uit. Aandacht is er dan wel voor de 675LT en de “lichtere” 570S. Ook het bestelboekje van de 675LT zou vol zijn, maar toch staat er nog een groen gespoten exemplaar op de stand van de Britse constructeur. De 570S is een telg uit de Sport Series, de lichtste klasse van sportwagens bij McLaren en is uitgerust met een 3.8 liter V8 motor van 562 pk.    

Aston Martin Rapide S
Aston Martin Rapide S
Bij Aston Martin verkoos men zwart voor alle tentoongestelde wagens. De V12 Vantage S is de kleinste doch de snelste van de Aston Martin-familie. Ook de Vanquish is uitgerust met een V12 motor. Verder kan men er de vierdeurs Rapide S bewonderen met zijn luxueus interieur en 560 pk sterke 5.9 liter V12 motor.



Porsche 911 GT3 RS
Porsche 911 GT3 RS
Ook een Porsche blijft voor de meeste mensen een onbereikbare droom en het Duitse merk kreeg dan ook een aanzienlijke plaats toebedeeld in paleis 1. De ster op de stand is de Porsche 911 Turbo S die in Brussel zijn Europese première beleeft. Daarnaast zijn er nog exemplaren van de vernieuwde 911, de Boxer Spyder en de Cayman (in GT4 uitvoering) te zien, maar een opvallende verschijning blijft toch de GT3 RS - een echte racewagen aangepast voor de weg.

Bentley GT Speed
Bentley GT Speed
Bij Bentley steelt de nieuwe Bentyga SUV de show, maar verder vinden we op de stand nog de luxueuze Mulsanne Speed, de Flying Spur V8 en de licht gewijzigde Continental die er in de versies GT Speed en de GT V8 S Convertible staat.




Alpina B6
Alpina B6
Ook Alpina dat vorig jaar zijn 50ste  verjaardag vierde heeft een plaats gevonden in paleis 1. De Duitse tuner stel twee modellen voor, de  D3 Bi-Turbo Touring en de B6. Deze laatste heeft een 4.4 liter V8 motor met dubbele turbo die zowat 600 pk levert. De D3 haalt 350 pk uit zijn dieselmotor.



Audi R8 V10 plus
Audi R8 V10 plus
Maar niet alle super GT wagens zijn in paleis 1 te vinden, grote merken die zulke bolide aanbieden zien deze liever op hun eigen stand staan. Zo moet men bij Audi langs gaan om er de nieuwe R8 V10 Plus te bewonderen. BMW zet zijn elektrische wagens in de kijker en de I8 GT heeft een plaats gevonden naast de I3 stadswagen. De I8 is nu niet langer in wit en zwart te verkrijgen, maar pronkt op het salon in een zilver jasje. Bij Jaguar is het nog steeds de type F dat het sportieve imago
Mercedes AMG GT
Mercedes AMG GT
van het merk moet opvijzelen en alhoewel de wagen nog niet zolang op de markt is, blijkt hij nu naast de vernieuwde berline modellen de ouderdomsdeken te zijn bij het Britse merk. Mercedes of beter AMG mag dan weer pronken met de nieuwe GT die een plaatsje kreeg naast de Mercedes Formule 1 bolide die met Hamilton de titel wegkaapte.      

Foto's: Ronald Janssens, Marnik Mouchaers & Niels Vaeck



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons