van der Horst

Ex-fabrieks Vipers mogelijk naar Europa in 2015

IMSA @ Indianapolis
IMSA @ Indianapolis
Hoewel Chrysler begin vorige maand nog de stekker uit het SRT Motorsports programma trok, is het niet uitgesloten dat de Dodge Viper SRT GTS-R volgend seizoen toch nog aan het werk te zien zal zijn. Michel MacBurnie van SRT Motorsports Europe bevestigde aan het Franse Endurance-Info namelijk dat er interesse is van verschillende partijen om de succesvolle GTE-bolide aan de start te brengen van de European Le Mans Series. Ook zou er hernieuwde interesse zijn voor de GT3-variant, waarvan er tot dusver nog maar twee exemplaren actief waren.
  • Dreamdrive
“Aanvankelijk waren er geen plannen om de Viper GTS-R te koop aan te bieden, maar na overleg met SRT werd het licht alsnog op groen gezet,” verklaarde MacBurnie. “Het Europese kampioenschap is een reëele mogelijkheid voor 2015. Wat Le Mans betreft sluiten we niets uit voor volgend jaar, maar het is ook een optie voor 2016. De Viper GTS-R is een van de beste GTE’s van het moment.”

RaceArt - SRT Viper GT3-R
RaceArt - SRT Viper GT3-R
Er zou interesse zijn van op z’n minst twee Europese teams om de wagen die afgelopen seizoen de GTLM-klasse van het TUSC won, volgend jaar in de ELMS in te schrijven. Wat de GT3 betreft, zouden een zestal teams gepolst hebben naar de mogelijkheden. “Het doel is om minstens twee Viper GT3-R’s in de Blancpain Endurance Series te hebben, terwijl de ELMS (GTC) ook tot de mogelijkheden behoort, net als het Franse GT Tour.”

Foto's: SRT & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op dinsdag 25 november 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons