van der Horst

F. Renault 2.0 - Eurocup Clio: Spa: Weinig geluk voor de Belgen

Benjamin Bailly
Benjamin Bailly
Naast Stoffel Vandoorne in de Formule Renault 3.5 kwamen er dit weekend nog drie Belgen in actie tijdens de World Series by Renault op Spa. Benjamin Bailly nam deel aan de twee races van de Formule Renault 2.0 terwijl er in de Eurocup Clio met Lémeret en Luka twee landgenoten startten. De drie piloten kenden echter weinig geluk, Bailly werd in zijn eerste race van de baan getikt en kon in de tweede wedstrijd met een nukkige wagen geen vuist maken en eindigde diep in het peloton. Lémeret zorgde met een tiende plaats zaterdag bij de Clio’s voor het beste Belgisch resultaat om vervolgens van de baan gereden te worden op zondag. Sami Luka toonde een interessant potentieel tijdens de kwalificaties maar kende ook geen geluk tijdens de races.
Benjamin Bailly
Benjamin Bailly
De eerste race zaterdag in  Formule Renault 2.0 werd gewonnen door Oliver Rowland die nochtans maar van op de vijfde plaats startte. Na drie ronden had de Brit de leiding genomen ten koste van de polesitter Jake Dennis. Deze laatste moest daarna nog Gasly, Tunjo, Pizzitola en Fuoco voorbij laten. Benjamin Bailly had een hoopgevende vierde tijd neergezet in zijn kwalificatiereeks met zijn wagen van RC Formula maar zijn race zou hem minder voldoening opleveren. Al na drie ronden in de wedstrijd werd hij aangetikt door d’Agosto en belandde in de banden. Best geklasseerde rijder van het Belgische KTR was de Brit Albon op een veertiende plaats.

 De overwinning in de geanimeerde tweede race ging naar de Italiaan Luca Ghiotto. Ghiotto nam bij de start de leiding voor teamgenoot Fuoco toen de wedstrijd onderbroken werd tengevolge van een ongeluk op de Raidillon waarbij Ramsay en Wackerbauer van de baan gingen.  Na de herstart klom Rowland op tot achter Ghiotto maar de race moest een tweede maal stil gelegd worden na een crash van KTR rijder D’Agosto. Daarna voerde Rowland de druk op maar ging in de fout en verdween uit de wedstrijd waardoor Pierre Gasly tweede  werd voor Bruno Bonifacio, Antonio Fuoco en Jake Dennis. Bailly kwam met een nukkige wagen niet verder dan een zeventiende tijd in zijn reeks en ondanks een goede start zat er niet meer in dan een vierentwintigste plaats aan de meet. Beste KTR rijder was ditmaal Yu Kanamaru op een tweeëntwintigste plaats.

Bij de Clio’s startte Lémeret op een hoopgevende vijfde plaats maar de Belg verloor in de race enkele plaatsen en kwam als tiende over de lijn van een race die gewonnen werd door Milan voor Tremoulet. Sami Luka reed een goede kwalificatie maar werd naar achteraan de grid verwezen voor het overschrijden van de witte lijn die de limiet van de piste aanduidt. Meer dan een achtentwintigste plaats zat er dan ook niet in. Milan won ook de tweede race opnieuw voor Tremoulet. Lémeret werd hardhandig van de baan geduwd terwijl hij streed om de zevende plaats en Luka kwam na een enerverende race met veel trek- en duwwerk als zestiende onder de vlag.  

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 2 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa-Francorchamps.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons