van der Horst

Abu Dhabi: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

De Pirelli banden - van ultrasoft tot regenband
De Pirelli banden - van ultrasoft tot regenband
Dit weekend slaat het F1-circus voor het laatst dit seizoen zijn tenten op, en dat in Abu Dhabi. De strijd om de wereldtitel is verre van over. WK-leider Nico Rosberg heeft 12 punten meer op zijn huidige saldo dan regerend wereldkampioen en teamgenoot Lewis Hamilton. Met een derde plaats heeft de Duitser genoeg om zijn eerste kroon te pakken, maar Hamilton mag men zeker niet afschrijven. De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli neemt voor deze laatste Grote Prijs de soft, supersoft en ultrasoft banden mee. Die laatste bandensoort maakt dit weekend voor de vijfde keer zijn opwachting en het is van de Grote Prijs van Singapore geleden dat deze voor het laatst werd gebruikt.
  • Skylimit Events
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
“Abu Dhabi is één van de circuits die we het best kennen door onze vele testsessies aldaar, alsook door onze meest recente bandentest met de bredere banden voor 2017, testen die we al reeds hebben aangevat in augustus”, aldus Paul Hembery, baas van Pirelli Motorsport. “Het nieuwste element voor de wedstrijd dit jaar is uiteraard de ultrasoft band, die voor extra snelheid zal zorgen op een circuit dat een goede uitdaging zal vormen voor de banden. In feite zijn alle banden die we voor dit jaar nomineerden heel goed voor Abu Dhabi. Dit zal voor de teams verscheidene mogelijkheden bieden op vlak van strategie.”

Bandenkeuze Abu Dhabi 2016
Bandenkeuze Abu Dhabi 2016
“Ook al ligt de nadruk op het einde van het seizoen 2016, kijken we reeds uit naar 2017, met een presentatie voor de media net voor de start van de Grote Prijs. Daarna de eerste test met alle drie aangepaste wagens tesamen op het circuit met de ontwikkelingsbanden voor 2017 en dit op dinsdag na de race”, zegt Hembery. De kemphanen voor de titel, Hamilton en Rosberg, hebben beide dezelfde allocatie met elk vier sets van de geel gemarkeerde softs, twee sets van de rood gemerkte supersofts en zeven van de paars gekleurde ultrasofts. Max Verstappen en Daniel Ricciardo van Red Bull Racing kiezen elk vijf sets soft, twee sets supersofts en zes sets ultrasofts. De exacte toewijzing van alle rijders kan u terugvinden op de afbeelding hiernaast (en zoals steeds, klik op de afbeelding om deze te vergroten).

Foto's: Georges De Coster & Pirelli Motorsport  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons