van der Horst

Abu Dhabi: Zege Hamilton houdt Rosberg niet van titel

Nico Rosberg - Mercedes AMG
Nico Rosberg - Mercedes AMG
Liefst 34 jaar na vader Keke mag Nico Rosberg zijn naam vanaf vandaag bijschrijven op het lijstje met wereldkampioenen in de Formule 1. Met een bonus van twaalf punten voor de start van de wedstrijd had hij voldoende aan een tweede plaats achter teamgenoot Lewis Hamilton om de wereldtitel te pakken. De Brit gaf, aan de leiding rijdend, in de eindfase echter niet het volle pond waardoor de concurrentie, met Vettel op kop, kon terugkomen.
Start GP van Abu Dhabi 2016
Start GP van Abu Dhabi 2016
Sebastian Vettel raakte met nog enkele ronden op de teller voorbij Max Verstappen, die na een schuiver bij de start achterop raakte en van strategie veranderde. Hij kwam maar één keer naar de pits voor nieuw rubber, terwijl de rest van de top tien twee keer pitte. Vettel kon in de voorlaatste ronde nog een halve aanval plaatsen op Rosberg, maar kwam niet voorbij zijn landgenoot. Het was voor Mercedes wel nagelbijten tot aan de finish, het team maande Hamilton over de radio aan om sneller te rijden maar daar had de Brit geen oren naar. Hij reed in de eindfase immers enkele seconden per ronde trager dan normaal...

Nico Rosberg viert de wereldtitel
Nico Rosberg viert de wereldtitel
Verstappen kon uiteindelijk, ondanks het feit dat hij maar één stop maakte, de banden in aanvaardbare conditie houden en nog als vierde aantikken, voor teamgenoot Daniel Ricciardo. Kimi Räikkönen had in de andere Ferrari wel een heel degelijke start door meteen het spoor te nemen van de beide Mercedessen, maar de Fin zakte tijdens de race weg en eindigde ietwat teleurstellend als zesde voor de beide Force India's.


Rosberg - Hamilton - Vettel
Rosberg - Hamilton - Vettel
Felipe Massa sloot zijn racecarrière af in de punten, als negende, terwijl Fernando Alonso het laatste puntje uit de brand kon slepen. Nog iemand die vandaag zijn laatste wedstrijd reed, was Jenson Button, die jammer genoeg de finishvlag niet zag nadat hij de ophanging van zijn McLaren Honda beschadigde na een zwaar contact met één van de curbstones in de beginfase. Ook Carlos Sainz zag de finish niet, toen Jolyon Palmer achterop de Toro Rosso knalde, een incident waarvoor de Brit een straf van vijf tellen kreeg.

No hard feelings tussen Rosberg en Hamilton
No hard feelings tussen Rosberg en Hamilton
De nieuwe wereldkampioen, Nico Rosberg, vertelde na de wedstrijd dat hij het in de beginfase niet makkelijk had om voorbij Verstappen te raken, die op een andere strategie zat. Maar dat was zeker zo het geval in de eindfase toen Vettel kwam opzetten, al had hij geen kwaad woord over voor de tactiek van Hamilton. Na eerdere felicitaties van de Brit op het podium kon er zelfs een handdruk en omhelzing vanaf, eentje die daarna nog even werd overgedaan omdat gast-interviewer David Coulthard zich ongelukkig had gepositioneerd.

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Abu Dhabi 2016

#RijderTeamResultaat
1.Lewis HamiltonMercedes AMG55 ronden in 1:38:04.013
2.Nico RosbergMercedes AMG+ 0.439
3.Sebastian VettelScuderia Ferrari+ 0.843
4.Max VerstappenRed Bull Racing+ 1.685
5.Daniel RicciardoRed Bull Racing+ 5.315
6.Kimi RäikkönenScuderia Ferrari+ 18.816
7.Nico HülkenbergForce India+ 50.114
8.Sergio PérezForce India+ 58.776
9.Felipe MassaWilliams+ 59.436
10.Fernando AlonsoMcLaren Honda+ 59.896
11.Romain GrosjeanHaas+ 76.777
12.Esteban GutierrezHaas+ 95.113
13.Esteban OconManor+ 1 ronde
14.Pascal WehrleinManor+ 1 ronde
15.Marcus EricssonSauber+ 1 ronde
16.Felipe NasrSauber+ 1 ronde
17.Jolyon PalmerRenault+ 1 ronde
18.Carlos Sainz Jr.Toro RossoDNF
19.Daniil KvyatToro RossoDNF
20.Jenson ButtonMcLaren HondaDNF
21.Valtteri BottasWilliamsDNF
22.Kevin MagnussenRenaultDNF

Foto's: Racing International Photography



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons