van der Horst

Azerbeidzjan: Straffen sturen Vandoorne en Alonso naar achterkant grid

Fernando Alonso & Stoffel Vandoorne tijdens signeersessie
Fernando Alonso & Stoffel Vandoorne tijdens signeersessie
Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso zulen voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan elk een gridstraf krijgen. Dit omdat Honda enkele elementen aan beide krachtbronnen moet vervangen: nl. een MGU-H alsook een turbo. Al gans het seizoen sukkelt de Japanse constructeur met problemen aan de MGU-H en in de vrije training tijdens de vorige manche in Canada was Vandoorne hier weer de dupe van. Blijkbaar beschikt Honda al langer over een oplossing, maar besloot om het pas in Baku te installeren; dit omdat men zich op voorhand al kansloos acht op een circuit waar vermogen enorm belangrijk is en een gridstraf aldaar logischer lijkt.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
“We starten dit weekend met enkele straffen – wat niet ideaal is – maar dat is de situatie waar we ons in bevinden”, aldus Vandoorne tijdens de persconferentie voor de rijders in Baku. “We zullen ons best doen en ons iets meer toespitsen op langere runs zodat we hopelijk in de race kunnen meespelen.” Op de vraag of de nieuwe elementen ook betere prestaties zullen meebrengen, antwoordde Vandoorne: “Om eerlijk te zijn, dat is moeilijk te zeggen. Ik denk dat dit meer een vraag is voor Honda. Ik denk niet dat het veel verschil zal maken.”

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Naast het overschakelen naar een nieuwe specificatie MGU-H zullen beide rijders ook nieuwe turbochargers krijgen, reeds de zesde dit seizoen voor zowel Vandoorne als Alonso. Hierdoor krijgen ze elk een gridstraf van 15 plaatsen aan hun broek. McLaren besloot ook om morgen - na de tweede vrije training - de motor van Stoffel's MCL32 te vervangen. Naast een nieuwe verbrandingsmotor – zijn derde dit seizoen – komt er ook een nieuwe MGU-H en turbo. De twee laatste onderdelen zullen ondertussen reeds het zevende exemplaar elk worden dit seizoen. Dit kost onze landgenoot nog een keer 15 plaatsen op de startgrid, en start hij aanstaande zondag zeker als laatste.

Foto's: Georges De Coster




  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons