van der Horst

België: Grote anti-terreurmaatregelen in Spa-Francorchamps

Spa-Francorchamps
Spa-Francorchamps
De organisatie van de Grote Prijs van België, volgende week in Spa-Francorchamps, heeft grotere veiligheidsmaatregelen aangekondigd. Omdat het evenement veel bezoekers zal lokken - men spreekt van een stijging bij de ticketverkoop van maar liefst 25 % - wil de organisatie geen enkel risico nemen naar aanleiding van de terreurdreiging doorheen Europa. Er zullen extra controles worden uitgevoerd en men krijgt ook extra ondersteuning van Defensie.
Race promotor André Maes zei aan de Franstalige krant La Dernière Heure dat door de zogenaamde "Verstappen mania" reeds alle tribunes zijn uitverkocht en nog slechts enkel gewone inkomkaarten beschikbaar zijn. “We verwachten tussen 15 000 à 20 000 Nederlandse fans”, ging Maes verder. “Zoals bij alle populaire evenementen waarbij tienduizenden mensen samenkomen hebben we strikte instructies met betrekking tot het dreigingsniveau 3 en de recent dramatische gebeurtenissen in ons land en elders.”

“Na wat er in Nice gebeurd is, moeten we de voetgangerszone van het autoverkeer scheiden. Dus als voorbeeld hebben we de verkoopzone voor La Source verwijderd”, aldus Maes. “We zullen meer controleurs inzetten om de zakken en koelboxen te controleren. Indien nodig zal er ook gefouilleerd worden. We hebben ook de steun gekregen van het leger en dat zal ons helpen om maximaal op de site de veiligheid te garanderen. Voor ons is veiligheid prioriteit en het publiek kan met een gerust hart naar hier afzakken.”

Foto: Racing International Photography



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons