van der Horst

Brazilië: Pirelli wijzigt bandenkeuze na bezorgdheid teams en rijders

Werk aan de winkel voor Pirelli
Werk aan de winkel voor Pirelli
Over drie weken wordt de Grote Prijs van Brazilië gereden, de laatste wedstrijd van de F1 jaargang 2014 op het Amerikaanse continent. Normaliter zou Pirelli de harde en de medium bandensoort hebben vervoerd naar het land van Samba, voetbal en mooie vrouwen, maar op vraag van verschillende rijders en teams werd die keuze aangepast.
Interlagos werd onlangs voorzien van een nieuwe laag asfalt en de schrik zat er bij enkele rijders goed in dat de harde banden niet op temperatuur zouden komen. Gezien de bochtige aard van het circuit welke hoge laterale G-krachten en bijgevolg veel wrijving en hogere bandentemperatuur met zich meebrengt, hield Pirelli initiaal vast aan de keuze van de voorbije twee jaar om de harde en medium compound te verschepen. Na een nieuw onderzoek naar de gevolgen van het nieuwe asfalt heeft Pirelli besloten om, in samenspraak met en na unaniem akkoord van de elf teams, de zachte in plaats van de harde bandensoort mee te nemen, net als bij de Grote Prijs van Amerika een week eerder en de afgelopen Grote Prijs van Rusland waar de Italiaanse bandenboer vasthield aan een eerder conservatieve keuze.

Pirelli Motorsportdirecteur Paul Hembery stelde dat Pirelli "altijd gezegd heeft dat we open stonden voor wijzigingen, mochten deze nodig zijn."

Foto: Georges De Coster



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons