van der Horst

Canada: McLaren-Honda blijft aanmodderen

Fernando Alonso
Fernando Alonso
McLaren-Honda blijft op de sukkel. Het verschil qua topsnelheid met de andere teams tijdens de Grote Prijs van Canada was ronduit gevaarlijk volgens Fernando Alonso, die na de race op het Île Notre Dame de pers te woord stond. De voormalige wereldkampioen was op het rechte stuk maar liefst 26,5 km/u minder snel vergeleken met de absolute top die afgelopen weekend werd behaald: 344,1 km/u door Sebastian Vettel met de Ferrari SF70H. Ook al kon McLaren-teamcollega Stoffel Vandoorne op zijn beurt maar liefst 330 km/u uit de zuster-MCL32 halen, was het ook voor onze landgenoot een moeilijke wedstrijd.
  • LTF
Fernando Alonso
Fernando Alonso
De Spanjaard kon tijdens de wedstrijd positie na positie pakken omdat hij pas laat de pitstraat indook voor nieuwe banden. De 35-jarige routinier kreeg uiteindelijk in ronde 42 nieuw Pirelli-schoeisel aangemeten, maar ondervond even later dat hij gemakkelijk werd voorbijgestoken door de concurrentie. “De race op zich was al moeilijk genoeg omwille van het missen van vermogen”, aldus Alonso. “Ze staken mij voorbij halverwege de rechte stukken en soms was het gewoon ronduit gevaarlijk omwille het snelheidsverschil.” Met slechts twee ronden te gaan en op een puntscorende tiende positie hield de Honda-motor het wederom voor bekeken.

Jenson Button
Jenson Button
Omdat het maximum aantal krachtbronnen voor zijn auto dit seizoen al overschreden werd in Monaco, zal de 32-voudige Grand Prix winnaar over twee weken in Baku achteraan moeten starten en lijkt er wederom een wedstrijd verloren te zijn. “Het is niet enkel dat we een punt verloren hebben vandaag, maar we verliezen nog een race”, gaat de man uit Oviedo verder. “We zullen in Baku als laatste moeten starten omdat de krachtbron al in Monaco werd vervangen door Jenson (Button) en hij hierdoor ook laatste startte. We verloren een krachtbron en in Baku zullen we weer als hekkensluiter starten. Dat is natuurlijk geen leuke situatie.”

Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Vandoorne kon zich vroeg in de wedstrijd – na al de chaos bij het begin van de race – opwerken naar een negende stek. Maar na de herstart zakte de Rumbekenaar al snel neerwaarts in de ranking. “Het was een moeilijke race, maar dat wisten we al min of meer op voorhand”, aldus Stoffel. “We waren een makkelijk doelwit, vooral op de rechte stukken. En dan moesten we nog brandstof sparen ook. We zijn enorm kwetsbaar en beschikken niet over de kracht om te verdedigen. We zullen iets moeten verzinnen om de auto's achter ons te houden. Je kan erover liggen jammeren, maar aan het einde van de dag probeer ik mijn taak zo goed als mogelijk te volbrengen. Ik hoop dat we snel vooruitgang kunnen boeken zodat we echt met de anderen kunnen racen.”

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster




  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons