van der Horst

Gasly snelste tijdens eerste testdag in Bahrein

Pierre Gasly - Alpha Tauri
Pierre Gasly - Alpha Tauri
Alpha Tauri-rijder Pierre Gasly is er tijdens de eerste officiële testdag in geslaagd om de snelste tijd neer te zetten. De Fransman ging op de zachtste bandencompound op het ideale moment de baan op en kon zo het Ferrari-duo Carlos Sainz en Charles Leclerc verslaan. Zij zetten hun rondetijd wel neer op een iets hardere band, wat het verschil in rondetijd verklaart. Leclerc reed zijn tijd in de voormiddag en was tegen de middagpauze nog de snelste van het pak. Toch was het Mercedes die de meeste aandacht kreeg. Hun bolide verscheen vandaag immers met een extreem design van hun sidepods.
Hoewel Lance Stroll (Aston Martin) de eerste rode vlag van de dag veroorzaakte toen een deel van zijn aerodynamische sensoren de baan op vlogen, slaagde hij er wel in de vierde snelste tijd neer te zetten. Dat deed hij in de late namiddag toen de omstandigheden het beste waren. We kregen toen ook een strijd te zien tussen Stroll en Fernando Alonso (Alpine). Beiden reden verschillende bochten zij aan zij, hopelijk is dit een voorbode voor veel dergelijke duels tijdens de races.

Alex Albon (Williams) reed naar een degelijke vijfde plek, gevolgd door Lando Norris (McLaren) die pas op het einde van de dag een competitievere tijd neerzette. In zevende stelling eindigde Valtteri Bottas (Alfa Romeo) die 's middags het stuur overgenomen had van teamgenoot Guanyu Zhou, die veertiende werd. Zhou's programma kende ook wat vertraging nadat zijn bolide stilviel op het einde van de pitlane.

George Russell - Mercedes
George Russell - Mercedes
Ex-wereldkampioen Sebastian Vettel (Aston Martin) zette de achtste snelste tijd neer, zo'n twee tienden voor George Russell die in de namiddag de radicaal gewijzigde Mercedes W13 bestuurde. Teamgenoot Lewis Hamilton raakte niet verder dan de elfde plaats, zo'n 2,5 seconden van P1 verwijderd. Tussen hen eindigde Sergio Perez (Red Bull). Hij veroorzaakte de tweede en laatste rode vlag van de dag toen hij acht minuten voor het einde spinde en zich liet achterwaarts liet uitbollen, maar zo met de achterwielen vast kwam te zitten in een grindbak.

Het Alpine-duo Fernando Alonso en Esteban Ocon sloten aan op P12 en P13, terwijl Pietro Fittipaldi (Haas) de tijdstabel afsloot.

Uitslag Testdag 1 F1 Wintertest Bahrein 2022

#RijderTeamResultaat
1.Pierre GaslyScuderia AlphaTauri1:33.902
2.Carlos Sainz Jr.Scuderia Ferrari+0.457
3.Charles LeclercScuderia Ferrari+0.629
4.Lance StrollAston Martin Aramco F1 Team+0.834
5.Alexander AlbonWilliams Racing+1.168
6.Lando NorrisMcLaren F1 Team+1.454
7.Valtteri BottasAlfa Romeo F1 Team+1.593
8.Sebastian VettelAston Martin Aramco F1 Team+1.804
9.George RussellMercedes-AMG F1 Team+2.039
10.Sergio PérezRed Bull Racing+2.075
11.Lewis HamiltonMercedes-AMG F1 Team+2.463
12.Fernando AlonsoAlpine F1 Team+2.843
13.Esteban OconAlpine F1 Team+2.866
14.Guanyu ZhouAlfa Romeo F1 Team+3.262


Foto: Red Bull Media, Mercedes-AMG Petronas Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op donderdag 10 maart 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Wintertest Bahrein.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons