van der Horst

Heikki Kovalainen terug bij Caterham

Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen
Caterham F1 heeft Heikki Kovalainen terug binnengehaald als reserverijder. Eind vorig jaar wees het team de Fin nog de deur ten voordele van twee betalende rijders, de Fransman Charles Pic en onze Noorderbuur Giedo Van der Garde. Heikki Kovalainen zal tijdens de trainingen op vrijdag in actie komen en het team helpen bij het afstellen en ontwikkelen van de wagen.
Australië: Het eerste deel van de verregende kwalificaties
Het is geen geheim dat Caterham een moeilijke start van het seizoen meemaakt;  het team zag zich in prestaties gepasseerd door Marussia, het Russische team dat het verleden jaar nog moeiteloos voor kon blijven. Het gebrek aan ervaring van de twee nieuwe piloten wordt gezien als een van de redenen voor het gebrek aan vooruitgang die tot nu toe geboekt werd. Caterham heeft dan ook besloten om Heikki Kovalainen terug te roepen en aan te stellen als reservepiloot. De Fin, die overtuigd was dat er voor hem dit jaar nog een plaats was in het team, zag zich eind vorig jaar opzij gezet ten koste van twee nieuwelingen die echter wel over de nodige fondsen beschikten. Zowel Pic als Van der Garde blijken het moeilijk te hebben met het juist afstellen van de wagen en Kovalainen moet hen nu ter hulp komen.

Kovalainen zal op vrijdag de Caterham besturen tijdens de eerste vrije training van de GP van Bahrein en Spanje om alzo te trachten het weggedrag van de wagen te analyseren en te verbeteren. Alexander Rossi, die eerder als reserverijder was aangeduid en de vrijdagtest zou rijden, wordt verwezen naar het Caterham GP2 team. Van der Garde juicht de komst van de Fin toe en zegt dat er helemaal geen plannen zijn dat  Kovalainen een van de huidige rijders in de toekomst zou vervangen.

Foto's: Georges De Coster &  Racing International Photography  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons