van der Horst

Italië: Pirelli geeft bandenkeuze rijders vrij

De Pirelli banden
De Pirelli banden
Het doek in Spa-Francorchamps is nog maar net gevallen en het F1-circus is reeds onderweg naar Monza waar dit weekend de Grote Prijs van Italië zal plaatsvinden. Voor de veertiende manche van het Wereldkampioenschap Formule 1 neemt bandenfabrikant Pirelli dezelfde compounds mee zoals vorig weekend: medium, soft en supersoft. Wat het meest opvalt bij de keuzes van de rijders is dat er bij zes teams de rijders een verschillende allocatie hebben van mekaar. Net zoals in Spa zal er ook op vrijdag ongemarkeerde prototype banden getest worden door de teams.
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
Paul Hembery - Motorsportbaas Pirelli
"Met Monza dat net na Spa komt, dus twee epische circuits in één week tijd, is voor elke organisatie binnen de Formule 1 hun thuiswedstrijd de meest bijzondere van het jaar", aldus Paul Hembery van Pirelli Motorsport. "Het gaat een druk weekend worden voor ons en met het allereerste gebruik van de supersofts in Monza, kunnen we weleens enkele record topsnelheden aanschouwen - voornamelijk tijdens de kwalificaties. Vorig jaar zagen we dat de meeste teams opteerden voor een enkele stop, maar met de komst van de supersoft kunnen meerdere stops een meer aantrekkelijke optie worden."

Bandenkeuze Italië 2016
Bandenkeuze Italië 2016
Mercedes AMG, Scuderia Ferrari, Williams, Force India, Renault en Haas zijn de teams waarvan de rijders elk een verschillende allocatie van banden hebben met mekaar. Zo kiest bijvoorbeeld WK-leider Lewis Hamilton voor slechts één set mediums en zijn teamgenoot Nico Rosberg twee. Met vier sets van de soft banden heeft de Duitser dan wel weer één set minder dan zijn Britse teamcollega. De exacte allocatie van alle rijders kan u terugvinden op de afbeelding hiernaast (en zoals steeds, klik op de afbeelding om deze te vergroten).


Foto's: Racing International Photography, Georges De Coster & Pirelli MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 30 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons