van der Horst

F1-kampioen Nico Rosberg wordt Robert Kubica's nieuwe manager

Nico Rosberg
Nico Rosberg
Regerend F1-kampioen Nico Rosberg maakt vanaf heden deel uit van Robert Kubica's management team. De Duitser hoopt hiermee Kubica's terugkeer naar de koningsklasse van de autosport in 2018 waar te maken. Dat bericht werd gemeld door Autosport.com. De F1-carrière van de Pool kwam in februari van 2011 abrupt ten einde na een zware rallycrash in Andorra, maar na enkele tests met Renault eerder dit jaar wil de eenmalige Grand Prix-winnaar terug een plaatsje op de F1-grid bemachtigen.
Robert Kubica - Renault R.S.17
Robert Kubica - Renault R.S.17
Robert Kubica is tevreden met de komst van de wereldkampioen als zijn manager. Aan onze Britse collega's van Autosport.com zei hij: ”Het is fantastisch om hieraan te werken met Nico. We kennen elkaar sinds wij kinderen waren en hij is, en zal, een grote troef zijn voor mijn F1-comeback.”. Rosberg is opgetogen om deel te mogen uitmaken van Kubica's management team. “Robert en Lewis (Hamilton) zijn de snelste rijders waar ik tegen heb mogen racen. Daarom ben ik opgetogen om deel te mogen uitmaken van Robert's terugkeer naar de F1-racerij.” Welk team de Pool bij zou terechtkomen is onduidelijk. De opties voor volgend seizoen lijken schaars te zijn.

Carlos Sainz - Toro Rosso
Carlos Sainz - Toro Rosso
De hoop om met Renault zijn comeback te maken vervaagde eerder deze week nadat bekend werd gemaakt dat niet hij maar wel Carlos Sainz Jr. volgend jaar naast Nico Hulkenberg zal rijden. Ook bij Force India kan de Pool niet terecht want het lijkt erop dat Sergio Perez bij het team zal blijven en dat aan de zijde van Esteban Ocon. Nu McLaren met Renault in zee gaat lijkt het er ook op dat Fernando Alonso zal blijven volgend jaar. Het vrije zitje bij Toro Rosso – na het vertrek van Sainz naar Renault – lijkt naar Pierre Gasly te gaan. En men verwacht dat Ferrari Junior en F2-kampioenschapsleider Charles Leclerc naar Sauber zal gaan.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op vrijdag 15 september 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons