van der Horst

Singapore: Grid penalties voor Sergio Perez, Romain Grosjean en Sebastian Vettel

Sergio Pérez
Sergio Pérez
Sergio Perez, Romain Grosjean en Sebastian Vettel zullen op de startgrid een penalty krijgen. Voor laatstgenoemde zal zulke penalty, wegens wissel van zowel motor als versnellingsbak, weinig gevolgen hebben, gezien hij toch als laatste moet starten. Romain Grosjean ziet door zijn zijn gridstraf zijn pechreeks dit weekend nog maar eens verlengd worden nadat Haas F1 besloot om de versnellingsbak op zijn bolide te vervangen. Sergio Perez van zijn kan kreeg een dubbele straf wegens inbreuken tijdens de kwalificaties.
Sergio Perez - Force India
Sergio Perez - Force India
Sergio Perez moest gisteren na afloop van de kwalificaties tot bij de stewards komen; die wilden hem ondervragen over twee inbreuken, weliswaar gerealteerd aan elkaar. Toen Romain Grosjean crashte en Jenson Button stopte in de uitloopzone, zou de Mexicaan niet vertraagd hebben en bovendien de bolide van Esteban Gutierrez nog gepasseerd zijn - allemaal onder geel. Voor de eerste inbreuk kreeg hij vijf plaatsen straf, voor het inhalen van zijn landgenoot onder (dubbel gezwaaid) geel werd hij met nogmaals drie plaatsen bedacht. De stewards konden bovenaan niet lachen met het feit dat beide bochten waarin Perez niet vertraagde blind bochten waren, waarbij bovendien het ongeval met Grosjean gebeurd in één van die bochten gebeurd was. Perez zal als 18e starten, in plaats van 10e.

Romain Grosjean - Haas F1
Romain Grosjean - Haas F1
Haas F1 legde tot nu toe een redelijk indrukwekkend parcours af bij diens debuutseizoen in de F1, maar in Singapore lijkt het van kwaad naar erger te gaan. Zo ook voor rijder Romain Grosjean, die al enkele crashes meemaakte waarvoor hij zelf geen verklaring had. Bij zijn crash tijdens de kwalificaties beschadigde de Fransman bovendien zijn versnellingsbak, waardoor hij in plaats van als vijftiende slechts als 20e de Grote Prijs zal aanvatten.

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Bij Sebastian Vettel werd een probleem aan de ophanging vastgesteld na de kwalificaties. "Reeds in de eerste ronde, bij het ingaan van de eerste bocht, gebeurde er iets. In ronde twee, voelde ik in bocht vijf dat de wagen anders was. We weten tot nu toe niet wat er gebeurd is; eerst dacht ik dat het aan de voorkant lag, maar daarna voelde het alsof er acheraan iets stuk was gegaan. We hebben een lange race voor ons, met veel safety cars. We hebben tenminste nieuwe banden en zelfs al is het voor ons geen ideale situatie, we kunnen nog steeds een goede race hebben. Gezien Vettel toch als laatste start en dicht tegen zijn limiet qua motoren zat, besloot de Scuderia om zijn motor en versnellingsbak "gratis" te vervangen; een penalty levert de Duitser namelijk toch geen bijkomend nadeel op en op deze manier heeft hij extra onderdelen voor de komende GP's.

Update 13:50

Het weekend blijft maar slecht verlopen voor Romain Grosjean. De Fransman zal uit de pits starten, nadat er een probleem bij het break by wire systeem werd opgemerkt tijdens de outlap.

Update 14:00

Romain Grosjean is uit de wagen. Het lijkt erop dat zijn Grote Prijs voorbij is, voor hij nog moest beginnen...

Foto's: Racing International Photography, Sahara Force India Formula One Team, Haas F1 & Ferrari



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons