van der Horst

F1-teams willen aandeelhouders worden van hun kampioenschap

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Na de recent aangekondigde overname van de Formule 1 door Liberty Media rijzen er vanzelfsprekend meer en meer vragen over hoe de toekomst van de koningsklasse van de eenzitterij er uit kan en zal gaan zien. Tijdens de traditionele persconferentie met de teamchefs werden ook omtrent deze overname enkele vragen gesteld, onder andere over het idee om teams mede-eigenaars te maken van de sport door hen aandelen te bieden. De teamchefs hielden de bal ietwat af, maar het is duidelijk dat ze over de balk genomen gewonnen zijn voor het idee, in de juiste omstandigheden.
Toto Wolff - Mercedes F1 Team
Toto Wolff - Mercedes F1 Team
"Het idee klinkt goed", antwoordde Mercedes-AMG teamchef en aandeelhouder Toto Wolff. "Als je alle belanghebbenden op een lijn kan krijgen met een visie op de lange termijn. Je maakt de teams aandeelhouders en vervolgens zijn er heel wat problemen die je kan oplossen. Het is evenwel een commerciële en financiële beslissing en het gevaar zit 'm in de details", hield de Oostenrijker een stok achter de deur.

Christian Horner - Red Bull Racing
Christian Horner - Red Bull Racing
Ook Christian Horner viel zijn collega bij. "Het lijkt een juiste weg, de teams zijn belanghebbenden en zonder teams is er geen F1. Het houdt bijgevolg steek om de teams minderheidsaandeelhouders te maken, om dit aan alle teams aan te bieden onder dezelfde voorwaarden klinkt goed. Ik denk dat het (een minderheidsparticipatie nvdr.) de juiste keuze is, want meer dan dat, daar gaan we het toch nooit over eens geraken."

Felipe Nasr - Sauber F1 Team met opgeblazen motor
Felipe Nasr - Sauber F1 Team met opgeblazen motor
Monisha Kaltenborn van Sauber gaf aan dat de vraag niet nieuw is. "Waarom niet, we hebben in het verleden deze discussie ook al gevoerd. Het is een interessant idee en het houdt steek om alle teams de mogelijkheid te bieden en vertegenwoordigd te zijn. Aan het einde van de dag telt evenwel wat je precies krijgt en wat de prijs er voor is."


Cyril Abiteboul - Renault
Cyril Abiteboul - Renault
Cyril Abiteboul van Renault ging nog een stapje verder en meed daarbij minder de politiek incorrecte antwoorden. "Het is een mooie kans. De huidige aandeelhouders hebben al heel wat waarde gekregen uit de Formule 1. Ik denk dat het een goede beslissing zou zijn voor de F1-teams als zij een deel van die waarde kunnen opnemen gezien de risico's die genomen worden door de verschillende partijen die het team financiëren. Dus ja, het houdt steek, waarom niet?"

Foto's: Racing International Photography



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons