van der Horst

F1 toont nieuwe bolide voor 2022

De F1-bolide voor 2022
De F1-bolide voor 2022
De Formule 1 staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk. Weg met de aerodynamisch veel te gevoelige bolides die elkaar niet kunnen volgen, in de plaats komt een nieuwe wagen die, onder meer dankzij grondeffect, voor een zelden eerder gezien spektakel moet zorgen. Vandaag vormde Silverstone, de bakermat van de discipline, het decor voor de voorstelling van de nieuwe auto.
  • De Swert Opticiens
Zo moeten de F1-wagens er in 2022 uitzien
Zo moeten de F1-wagens er in 2022 uitzien
In het begin van de jaren 80 werd het grondeffect geïntroduceerd in de Formule 1. Het was een ingenieuze manier om een betere wegligging te creëren dankzij de luchtstroom onder de auto, maar om veiligheidsredenen werd het idee al snel verboden. Veertig jaar later vormt datzelfde grondeffect misschien wel de redding van de F1, aangezien het de zogenaamde 'vuile lucht' grotendeels zou laten verdwijnen en dus voor meer actie zou moeten zorgen.

Blijft DRS een noodzaak?
Blijft DRS een noodzaak?
"Natuurlijk is dat geen garantie op een spannend kampioenschap, want sommige teams zullen meteen de juiste oplossingen vinden en andere niet", klonk het bij Nikolas Tombazis, de man die deel uitmaakte van het 'dream team' bij Ferrari in de jaren 2000 en vandaag een van de verantwoordelijken is voor het nieuwe reglement. "Op termijn gaan we er echter wel van uit dat het deelnemersveld dichter bij elkaar zal liggen en de auto's elkaar gemakkelijker zullen kunnen volgen."
 

Foto's: Formula 1



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op donderdag 15 juli 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons