van der Horst

F3 EU: Norisring: Prema Powerteam behaalt dubbelzege op eerste dag

Rafaelle Marciello
Rafaelle Marciello
De eerste race eindigde in algehele verwarring, Marciello kwam als eerste over de lijn voor Rosenqvist maar de Zweed werd voor de race al gediskwalificeerd voor het gebruik van niet standaard benzine maar kon toch vertrekken omdat zijn team beroep aantekende. Daarna werden nog eens een dozijn rijders waaronder Marciello gestraft voor het negeren van de gele vlag zodat de overwinning ging naar Blomqvist die maar als achtste was geëindigd. Wat later werd de straf van zeven renners herroepen zodat Marciello alsnog zijn zege terugkreeg. De tweede race kende een normaler verloop, Alex Lynn won voor Rosenqvist en Marciello.
Chaos alom dus na aankomst van de eerste race na een regen van tijdstraffen waardoor de als achtste geëindigde Tom Blomqvist de overwinning in de schoot kreeg geworpen. Marciello had nochtans het weekend perfect aangesneden met een onbetwiste overwinning maar ook hij werd teruggezet en belandde op de vijfde plaats. Verscheidene rijders dienden klacht in en de uitslag werd opnieuw herzien waarbij zeven rijders teruggezet werden op hun oorspronkelijke positie. Rosenqvist zal het ganse weekend niet in de uitslag voorkomen wegens zijn diskwalificatie, maar omdat zijn team beroep aantekende mag hij wel meerijden buiten klassement.

Uitslag race 1:  

01. Raffaele Marciello (Prema Powerteam)
02. Alex Lynn (Prema Powerteam)
03. Felix Serralles (Fortec)
04. Tom Blomqvist (Eurointernational)
05. Harry Tincknell (Carlin)
06. Jann Mardenborough (Carlin)
07. Roy Nissany (Mücke Motorsport)
08. Andre Rudersdorf (Ma-con)
09. Michael Lewis (Mücke Motorsport)
10. Eddie Cheever (Prema Powerteam)

Marciello kon niet profiteren van zijn pole bij de tweede race want de Italiaan miste zijn start en viel terug naar de vijfde plaats. Marciello kon tijdens de race nog voorbij Derani en Sims komen en werd gezien Rosenqvist niet opgenomen wordt in de uitslag nog tweede. Alex Lynn leidde de wedstrijd van start tot finish en schonk Prema Powerteam zo een tweede opeenvolgende zege. Alexander Sims, uitstekend voor zijn terugkeer naar de Formule 3, pakte de laatste podiumplaats in.

Uitslag race 2:  

01. Alex Lynn (Prema Powerteam)
02. Raffaele Marciello (Prema Powerteam)
03. Alexander Sims (T-Sport)
04. Luis Felipe Derani (Fortec)
 05. Felix Serralles (Fortec)
06. Tom Blomqvist (Eurointernational)
07. Harry Tincknell (Carlin)
08. Jordan King (Carlin)
09. Michael Lewis (Mücke Motorsport)
10. Nick Cassidy (Eurointernational)

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 13 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons