van der Horst

F3 Euro: Spielberg: Buller met Fortec nu ook in Europees kampioenschap

William Buller - ThreeBond with T-Sport
William Buller - ThreeBond with T-Sport
Het DTM komt dit weekend in actie in Oostenrijk op het Spielbergcircuit en in het nevenprogramma rijden de FIA Formula 3 European Championship-deelnemers drie races. Na onvrede met zijn team T-Sport verliet Will Buller het Europees kampioenschap en concentreerde zich op het Britse kampioenschap waar hij een contract tekende bij Fortec Motorsport. Dit team geeft hem nu de kans om zaterdag en zondag opnieuw uit te komen in het Europese kampioenschap op de Red Bull Ring waar de Noord Ier vorig jaar nog een race won.
Voorlopig gaat het om een eenmalig optreden maar mocht de ervaring positief uitvallen dan komt er mogelijk nog een vervolg aan het Europese avontuur. Het originele plan was om Buller enkel in te zetten in het Britse kampioenschap dat overigens verleden weekend zijn debuut kende op Silverstone. Hoewel hij geen van de drie races won nam Buller wel de leiding van het kampioenschap. Buller’s voormalige team T-Sport, dat als enige vertrouwt op de Nissan motor, houdt het deze maal bij één enkele wagen voor Spike Goddard.

Foto: Hans van OnsemSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 31 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons