van der Horst

F3 Euro: Spielberg: Ook nummer drie is voor Rosenqvist

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist won nu ook de derde wedstrijd voor het FIA F3 European Championship op de Red Bull Ring. Daniil Kvyat moest opnieuw vrede nemen met de tweede plaats. Raffaele Marciello kon aanvankelijk goed mee, maar verloor snel terrein om tenslotte als zesde te eindigen. De Italiaan ziet in het kampioenschap Rosenqvist naderen tot op 27,5 punten.
  • STX Motorhomes
Daniil Kvyat kon opnieuw niet profiteren van zijn polepositie en zag na de start zowel Raffaele Marciello als Felix Rosenqvist aan hem voorbijgaan. Nog voor het einde van de eerste ronde passeerde de Zweed Marciello en even later deed Kvyat het zelfde. Maar veel verder kwamen de rijders niet want een ongeluk vlak na de start zorgde ervoor dat de race al na één ronde geneutraliseerd werd.

Na een lange onderbreking werden de wagens terug losgelaten en Rosenqvist behield de kop voor Kvyat. De eerste twee plaatsen zouden niet meer wijzigen en zo kregen wij voor de derde maal op rij hetzelfde duo op één en twee. Marciello zakte echter af en kon niet verhinderen dat hij verscheidene plaatsen verloor

Uitslag FIA F3 European Championship race 3 Red Bull Ring 2013

01. Fellix Rosenqvist (Mücke Motorsport)
02. Daniil Kvyat (Carlin)
03. Lucas Auer (Prema Powerteam)
04. Harry Tincknell (Carlin)
05. Jordan King (Carlin)
06. Raffaele Marciello (Prema Powerteam)
07. Nicholas Latifi (Carlin)
08. Alex Lynn (Prema Powerteam)
09. Luis Felipe Derani (Fortec)
10. Roy Nissany (Mücke Motorsport)

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 2 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons