F3 Euro: Spielberg: Tweemaal Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist heeft de eerste twee races van het FIA F3 European Championship gewonnen op de Red Bull Ring. Marciello moest tweemaal ver op de grid starten na zijn slechte prestatie bij de eerste kwalificatie. De Italiaan, leider in het kampioenschap, herpakte zich en kon nog een vierde en een elfde plaats uit de brand slepen.
Felix Rosenqvist, tweede op de startopstelling  ging onmiddellijk na de start voorbij poleman Kvyat en reed eenzaam naar de zege. Kvyat kwam als tweede na de Mücke Motorsport rijder binnen op 12 seconden. Het laatste podiumplaatsje was voor Jordan King die een goed teruggekeerde Marciello vooraf ging. De Italiaan was slechts als dertiende gestart maar kon zich toch opwerken tot in de top vijf en ging Latifi, Müller en Lynn voor.

7. Alex Lynn (Prema Powerteam)

Ook in de tweede race was Rosenqvist een maatje te sterk voor zijn tegenstanders. Kvyat liet zich opnieuw verrassen bij de start en kwam pas als vierde door na Wolf, Rosenqvist en Latifi, maar al op het einde van de eerste ronde had Rosenqvist de leiding in handen. Bleven de posities vooraan onveranderd, dan werd er in het peloton hard gevochten; Müller en Latifi reden mekaar van de baan en op vier ronden van het einde haakten Lynn en Derani in mekaar waarna de rode vlag werd bovengehaald. De race werd niet meer hervat en Rosenqvist werd  uitgeroepen tot winnaar voor Kvyat die Wolf voorbij was gegaan.

Uitslag race 2 F3 European Championship Spielberg 2013

3. Lucas Wolf (URD Rennsport)
4. Lucas Auer (Prema Powerteam)
5. Josh Hill (Fortec)
6. Jordan King (Carlin)
7. Harry Tincknell (Carlin)

In het kader van de manche op Spielberg raakte ook bekend dat de tiende en laatste manche van het kampioenschap die zou doorgaan op het circuit van Paul Ricard op 26 en 27 oktober niet zal plaatsvinden wegens onenigheid tussen de organisatoren van de verschillende series die er aantreden. Er wordt dan ook uitgekeken naar een vervangende meeting.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 1 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.