van der Horst

F3 Euro: Brands Hatch: Prema Powerteam superieur

Drie races en driemaal een zelfde top drie op de drie eerste startplaatsen, het Prema Powerteam trio Alex Lynn, Raffaele Marciello en Lucas Auer bezet in deze volgorde de eerste startplaatsen bij alle drie races. Sven Müller klampte tweemaal als vierde aan, terwijl voor de laatste race de vierde tijd voor Harry Tincknell was. Ook op de vijfde startplaats vinden wij met Felix Rosenqvist driemaal dezelfde rijder terug.
Er was geen kruid gewassen tegen de Prema Powerteam armada en het Italiaanse team claimde de drie eerste startplaatsen op in alle drie races. Het was niet kampioenschapleider Marciello die ditmaal de snelste was, maar de pole ging driemaal naar de lokale rijder Alex Lynn. De deelnemers werden in twee groepen verdeeld volgens even en oneven nummers en Lynn was de snelste in de eerste groep voor Auer, terwijl Marciello topte in de tweede. Gezien de baan bij de tweede reeks minder snel was door het opgestapelde rubberafval viel de pole in handen van Lynn. Eenzelfde beeld werd bekomen bij het nemen van de tweede snelste tijden zodat de startgrid van race 2 eenzelfde top drie kende.

Bij de tweede sessie voor de oneven nummers was Michael Lewis het slachtoffer van een hevige sortie in de Paddock Hill Bend en het duurde 20 minuten om de Amerikaan uit zijn wagen te bevrijden waarna hij naar het hospitaal afgevoerd werd. Door de vertraging werd de sessie voor de even nummers met vijf minuten ingekort maar dat belette Lynn niet om zich opnieuw de snelste te tonen van beide sessies.



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 18 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons