van der Horst

F3 Euro: Hockenheim: Raffaele Marciello loopt uit in het kampioenschap

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello
Prema Powerteam rijder Raffaele Marciello won twee van de drie Formule 3 races op Hockenheim voor het Europese FIA kampioenschap. De derde race was voor Felix Rosenqvist, maar met een vierde plaats algemeen wist Marciello zijn voorsprong in het kampioenschap nog wat uit te breiden.
  • De Swert Opticiens
De eerste race in het kader van het DTM openingsweekend werd verreden in de regen. Daar leek Marciello weinig last van te hebben, na één ronde had hij al vijf seconden voorsprong op de rest van het peloton en nadien vergrootte hij zijn voorsprong zodanig dat zelfs een kop-staart slip in de negende ronde zijn positie niet in gevaar bracht. De rest van de rijders had het minder naar zijn zin op de natte baan, Lynn die tweede startte, slipte al in de eerste ronde en daarmee was de belangrijkste rivaal van Marciello al uitgeschakeld. Uiteindelijk gingen de overige podiumplaatsen naar Félix Serralles en Tom Blomqvist.

Uitslag race 1 FIA F3 European Championship Hockenheim 2013

1. Raffaele Marciello (Prema Powerteam)
2. Félix Serralles (Fortec)
3. Tom Blomqvist (Eurointernational)
4. Sven Muller (Ma-con)
5. Harry Tincknell (Carlin)

Droog weer bij de tweede race, maar ook nu was er weer geen kruid opgewassen tegen Marciello; de Italiaan won zonder problemen ook die tweede race. Marciello leidde van start tot finish en ging op de meet Josh Hill, die zijn beste resultaat tot nu toe behaalde, en Tom Blomqvist vooraf.

Uitslag race 2 FIA F3 European Championship Hockenheim 2013

1. Raffaele Marciello (Prema Powerteam)
2. Josh Hill (Fortec)
3. Tom Blomqvist (Eurointernational)
4. Lucas Auer (Prema Powerteam)
5. Félix Serralles (Fortec)

Marciello moest van ver op de grid vertrekken en was kansloos voor de overwinning, de Italiaan redde zo goed als mogelijk de meubelen en pakte nog de punten voor de vierde plaats. De overwinning was voor Felix Rosenqvist die een kanonstart maakte en doorschoot van de vierde plaats naar de leiding. Rosenqvist zijn voorsprong werd teniet gedaan door een safetycar procedure, maar ook in het tweede gedeelte van de race kon de Zweed makkelijk afstand nemen van zijn rivalen die mekaar hinderden in hun onderlinge strijd. Serralles pakte de tweede plaats na een mooi gevecht met King, deze laatste moest daarna ook nog zijn meerdere erkennen in rookie Daniil Kvyat en kampioenschapleider Marciello.

Uitslag race 3 FIA F3 European Championship Hockenheim 2013

1. Felix Rosenqvist (Mucke)
2. Felix Seralles (Carlin)
3. Daniil Kvyat (Carlin)
4. Raffaele Marciello (Prema Powerteam)
5. Jordan King (Carlin)

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 6 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons